Solidaritat amb el jove manifestant sadurninenc citat a declarar pels Mossos

0
4419

El jove sadurninenc Miquel P. es va despertar dimarts amb sorpresa: se li van presentar a casa els Mossos d’Esquadra per citar-lo a declarar el mateix dimarts, a la tarda, a la Comissaria sadurninenca, acusat de tres delictes: atemptat a l’autoritat, desordres públics i manifestació il·lícita. A la tarda, a les portes de la seu dels Mossos, s’hi van concentrar una cinquantena de militants de l’esquerra independentista (Arran, la CUP i el SEPC) en solidaritat amb el jove, que aconsellat pel seu advocat, es va agafar al seu dret de no respondre cap pregunta; ho farà quan arribi el judici.

Un atac “polític”
Els fets de què se l’acusa daten del passat 11 de maig, quan el sindicat d’estudiants va convocar una concentració de protesta davant la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat per demanar el 30% de rebaixa de les taxes universitàries. Segons Miquel P., van tallar el carrer amb una sentada, d’on van ser “arrencats tots un per un, i tots cap a casa”. El jove afirma que no ha comès cap dels tres delictes de què se l’acusa i que “és un atac perquè som persones crítiques”. Com ell, altres estudiants d’altres municipis de Catalunya es van trobar igual que ell, i dos van ser fins i tot detinguts dimarts.

Mossos_StSadurni2
Els concentrats de dimarts a Sant Sadurní, custodiats per dues furgonetes dels antiavalots dels Mossos, van desplegar banderes i pancartes on es podia llegir “Defensar la pública no és cap delicte” i “Contra la repressió, la nostra solidaritat”.

FER UN COMENTARI