Els grups locals del Baix Llobregat, Alt Penedès i Garraf de la cooperativa de consum d’energia verda Som Energia han impulsat la iniciativa EOS SOLAR, que consisteix en la compra col·lectiva d’un centenar d’instal·lacions de plaques fotovoltaiques en habitatges unifamiliars.

Aquesta iniciativa s’ha anat desenvolupant arran de l’èxit del projecte al Vallès, on ja s’han dut a terme aquestes instal·lacions i s’ha comprovat la millora de la relació qualitat-preu.

L’objectiu de la cooperativa amb l’EOS SOLAR és contribuir en la lluita contra el canvi climàtic i democratitzar l’energia prescindint dels monopolis i fomentant l’autoconsum fotovoltaic dels habitatges. La instal·lació, assessorament i legalització anirà a càrrec de TFM Energia Solar Fotovoltaica. Les tarifes van des de menys de 4.000 euros als quasi 11.000 euros, però la compra només està oberta als socis i sòcies de Som Energia al territori. En un primer moment s’havia plantejat la compra de 100 paquets d’instal·lacions, però aquesta setmana ja hi ha hagut demanda per part de més de 140 habitatges.

Des de Som Energia es contempla un marge d’error del 15%, perquè la instal·lació pot no ser possible a totes les cases (per manca d’espai, poques hores de sol o complicacions tècniques) però consideren que aquest projecte pot ser molt positiu pel medi ambient i rendible econòmicament pel fet de coordinar totes les instal·lacions des d’una mateixa enginyeria. La cooperativa també assegura unes instal·lacions supervisades i de qualitat, a la vegada que es compromet a retornar l’import inicial als habitatges on no es pugui dur a terme la instal·lació (el preu de petició és de 150 euros, 50 dels quals es destinen a la gestió de la cooperativa i la resta es retornaria o descomptaria de la instal·lació).

Tota la informació es pot consultar al blog de Som Energia.

1 COMENTARI

  1. Una precisió: les plaques (panells) solars no son Huawei son de marca REC una empresa noruega amb molt prestigi. El que ha pogut portar confusió és què sí és de marca Huawei el inversor, cuya funció principal, dins de una instal·lació fotovoltaica, és convertir la energía elèctrica generada als panells solars, què és corrent continua, en corrent alterna i al voltatge de la nostra instal·lació a casa a 230V.

FER UN COMENTARI