Som Poble-ERC demana revisar el Pla General del Vendrell a l’empara de la Llei de Sòls

0
302

Som Poble-ERC ha proposat al govern de l’Ajuntament del Vendrell un acord de ciutat per tal de revisar el pla general i eliminar zones urbanitzables previstes al planejament urbà, a l’empara del Pla Director Urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral català, que està en fase de tramitació. El pla afecta 662 hectàrees de terrenys encara no urbanitzats, en un total de 44 sectors diferents, que permetrien edificar-hi 14.518 habitatges.

El cap de Som Poble-ERC Marc Robert recorda que el PSC es va oposar al Pla General aprovat el 1999 per CiU-PP a vigílies d’eleccions, i li sembla que “hi ha sintonia amb el PSC sobre la necessitat de revisar el pla general”, per la qual cosa proposa fer-ho per consens. Robert qualifica “d’obsolet” un POUM “basat en l’especulació i en utilitzar el territori tan sols a benefici dels promotors”. En vint anys, aquell pla ha deixat 4.260 habitatges buits, mil dels quals a mans de grans tenidors.

El Pla Director Urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral permetria revisar el planejament i desqualificar tots, una part o cap dels sectors afectats.

FER UN COMENTARI