Som VNG acusa al govern de “jugar amb la ciutat” i aposta per remunicipalitzar el servei de recollida d’escombraries

0
297
Ester Franco i Juanma Rodríguez, de SOM VNG, durant la roda de premsa.

La decisió del Tribunal de Contractes de suspendre temporalment el porta a porta a Vilanova ha aixecat polseguera i Som VNG també s’ha pronunciat. Els comuns denuncien que l’actual govern i el PSC estan tractant aquesta qüestió com “una batalla de partits, jugant amb la ciutat”, i critiquen el paper de l’alcaldessa, Olga Arnau, “com si la situació del servei no anès amb ella”.

Des de la formació assenyalen que la suspensió de la nova licitació del contracte de recollida de residus “no només afecta al porta a porta, sinó al mateix servei, prorrogat forçosament des del 2018”. De fet, el co-portaveu de Som VNG, Juanma Rodríguez, ha recordat que, en aquell moment, la formació ja va alertar que s’estava posant “en perill el servei i que s’acabava el contracte, mentre que el govern no va oferir cap solució”.

Ara temen que “aquest joc partidista” pugui donar lloc a una situació de paràlisi a la ciutat, que es podria allargar “entre quatre i nou mesos”. Una situació “insostenible” que porta a Som VNG a proposar la retirada de la licitació i iniciar els tràmits per gestionar el servei de recollida de residus des de la Companyia d’Aigües. La co-portaveu Ester Franco ha destacat la importància de remunicipalitzar el servei i ha assegurat que la Companyia d’Aigües és una empresa solvent que el podria “assumir de manera ràpida”.

FER UN COMENTARI