Som VNG comença avui el procés de primàries obert a la ciutadania

0
929
Ferran Almor (membre de la comissió electoral) i Ester Franco (membre de la coordinadora de Som VNG).

Som VNG inicia avui dijous un procés de primàries obert per tal que sigui la ciutadania qui escolli les persones que volen que liderin la llista electoral amb què la candidatura es presentarà a les municipals del mes de maig. “Volem que la ciutadania pugui escollir de forma participativa”, ha comentat Ferran Almor, membre de la Comissió Electoral, que ha destacat la voluntat de Som VNG “d’acabar amb els processos opacs i la política feta des de despatxos”.

 

Almor també ha explicat que la participació és oberta a tota la ciutadania del Garraf, ja que “entenem que les polítiques que es fan a Vilanova afecten tant a les persones que hi viuen com també a les que hi treballen”.

 

En total se sotmeten a votació 13 candidats: Enver Aznar, que es torna a presentar com a cap de llista; Montserrat Aldoma, Maria Álvarez, César Aragón, Javier Castelló, Ángel Domínguez, Ester Franco, Raquel García, M. Xosé González, Maria Carmen Mendoza, Montserrat Paredes, Juanma Rodríguez i Jesús Santamaria. Es tracta, ha subratllat Som VNG, de 13 persones que responen a perfils diversos amb l’objectiu de construir “una llista de ciutat acollidora i plural”. “És una llista feminista, intergeneracional, de gent treballadora i de persones que mai s’han dedicat professionalment a la política però que sempre han estat implicades en les lluites socials”, ha destacat Ester Franco, membre de la Coordinadora.

 

Les votacions que s’iniciaran aquesta tarda s’allargaran fins diumenge. En concret, avui dijous, demà divendres i diumenge es podrà votar a la seu de Som VNG (Sant Onofre, 68) de les 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre. El dissabte dia 9, es disposarà una taula a la Rambla Principal, davant de la Seguretat Social, d’11 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, per facilitar encara més la participació.

 

Pel que fa al sistema d’elecció, es votarà per separat el cap de llista de la resta. En el cas del cap de llista es podrà votar en blanc o a la única candidatura presentada, Enver Aznar. Per a l’elecció del número 2 al 10, hi ha un total de 12 candidatures. Cada votant podrà triar un màxim de 9 noms. Els resultats es comunicaran dilluns al matí.

FER UN COMENTARI