Som VNG planteja un govern amb ERC i la CUP de Vilanova, i el suport extern de Junts

0
796
Juanma Rodríguez i Deborah Zimmerman.

Som VNG ha fet explícit el que era un crit a veus i que el PSC va denunciar en plena campanya com un fet ja pactat. “Per coherència política” amb els posicionaments polítics dels darrers quatre anys, diu Juanma Rodríguez, l’aposta de Som VNG seria per un govern tripartit entre ERC, Capgrirem Vilanova CUP i Som VNG, que requereix un vot extern per sumar majoria absoluta i que hauria de sortir de qualsevol de les altres forces polítiques presents a l’Ajuntament, però amb preferències per JxC.

El representant de Som VNG ha dit que no posa línies vermelles per sumar aquest tretzè regidor que donés suport extern a la investidura del 15 de juny, però en cap cas admet que JxC (o bé el PSC) puguin formar part d’aquest govern. Seria qüestió, doncs, “d’explorar acords i negociacions” en base als programes electorals de cada candidatura.

Deborah Zimmerman, ja exregidora, ha dit clarament que “volem fer fora la sociovergència” perquè “creiem que és el que necessita Vilanova”, però això no trauria que es pugui arribar a acords amb els partits que s’ha alternat la governança de la ciutat de 1979 ençà.

Som VNG també creu que el tripartit d’esquerres seria el govern “més estable” que hi pot haver. “No veiem viable que JxC entri al govern perquè hi hauria fortes discrepàncies i per tant no garantiria una estabilitat de govern”, que és el que segons Rodríguez ara convé a la ciutat.

Sobre un possible pacte entre els tres partits independentistes, Som VNG no hi veu gaire recorregut ateses les discrepàncies internes, i remet a la CUP que ja ha assegurat que tampoc governarà al costat de Junts.

FER UN COMENTARI