Sor Lucía Caram al rescat de 50 infants del Vendrell amb risc d’exclusió

0
1785

El Vendrell, deu anys després de començar una crisi econòmica i financera que ha esdevingut social i amb repercussions polítiques, continua al pou de les ciutats amb uns índexs de pobresa més elevats. El teixit empresarial és feble, l’ocupació que es genera és precària (molt temporal i de sous baixos) i molts dels aturats no tenen cap formació específica i estan en una edat complicada per tornar a trobar feina.

Aquest perfil de municipi i la seva dimensió fan que el Vendrell encaixi perfectament amb el projecte “Invulnerables”, que impulsen conjuntament la Fundació Rosa Oriol (que presideix sor Lucía Caram), l’Ajuntament, la Fundació FC Barcelona, la Fundació Santa Teresa i CaixaBank.

Sortir del cercle viciós
A través dels Serveis Socials municipals, se cercaran 50 famílies del Vendrell –i rodalia, si cal– amb infants, que segons Sor Caram no pateixin una exclusió social profunda “sinó que amb un ajut puguin tirar endavant”. Es tracta majoritàriament de famílies en què algun membre s’ha quedat sense feina o bé amb treballadors pobres, i que l’ajut que se’ls doni pugui ser “com un trampolí” per sortir del pou. A tall d’exemple, la monja posa alguns exemples: es poden necessitar psicòlegs, dentistes, oculistes, persones que puguin destinar una part del seu temps com a voluntàries, unes hores de la seva professió… “imaginació al poder”. En aquest sentit, fa una crida a la participació ciutadana per tal d’ajudar a millorar la seva qualitat de vida amb accions mínimes. Amb l’objectiu últim de deixar de necessitar el suport dels Serveis Socials.

FER UN COMENTARI