SOS del comitè d’empresa per la falta d’espais i de personal de l’hospital del Vendrell

0
221

El comitè d’empresa de l’Hospital del Vendrell ha aixecat novament la veu per expressar la seva preocupació per la degeneració del servei que s’ofereix, i no per manca de voluntat del personal, sinó per la deixadesa de la Xarxa Sanitària Santa Tecla i de l’administració pública. Recorden que quan es va construir l’hospital, ja es va fer petit, i que ara, a més, fa temps que no es cobreixen les baixes de personal, per la qual cosa o bé els que segueixen treballant han de suportar una càrrega de treball molt superior al que els pertoca, o bé hi ha serveis que no s’ofereixen i les llistes d’espera són cada cop més llargues. A més, expliquen que a partir de la pandèmia molta gent de Barcelona i rodalia que tenien segona residència al Baix Penedès ara hi viuen tot l’any, i ja no només utilitzen el servei d’urgències, sinó que tot l’hospital, malgrat no estar censats.

Òscar Blasco afirma que les retallades de la sanitat que venen de 2018 ja són insuportables: “no es cobreixen baixes a Urgències, a consultes, a l’àrea quirúrgica; ens estan denegant els dies de descans que marca el conveni, hi ha manca de professionals” i molts prefereixen treballar en altres centres sanitaris amb millors condicions laborals. En resum, segons Blasco, “si els usuaris venen i no tenen el servei que es mereixen, no és culpa dels professionals, és culpa de la gestió”.

Quatre-cinc hores dins l’ambulància

D’exemples de situacions viscudes n’hi ha a cabassos. Per exemple, un pacient que s’ha d’esperar quatre-cinc hores dins l’ambulància perquè no hi ha espai a Urgències; o els tres dies que pot trigar un pacient a pujar a planta; o el fet que no es va cobrir el servei de reumatologia durant tot el temps que la reumatòloga va estar de baixa; o el que va passar diumenge a la nit, que va entrar a Urgències un pacient molt greu, que va requerir l’atenció de tot el personal, i si mentrestant hagués entrat algú amb un infart, podria haver estat mitja hora esperant fins a fer el primer cribratge, amb possibles conseqüències nefastes.

Des del comitè s’afirma que falta espai, que no hi ha cap ampliació en marxa (només una reestructuració d’espais) i que ni que es cobrissin totes les baixes de personal seria suficient, atès el volum de pacients del Baix Penedès. “Argimon va dir que l’any que ve estudiarien l’avantprojecte d’ampliació, o sigui que amb sort, d’aquí deu anys estarà feta”, ha dit el portaveu del personal sanitari.

FER UN COMENTARI