Sos Natura Cunit convoca una manifestació contra la tala del bosc de Miramar

0
637
FOTOGRAFIA DE LA ZONA AFECTADA, CEDIDA A LA FURA PER SOS NATURA CUNIT

Els ecologistes de l’entitat Sos Natura de Cunit han convocat una manifestació el diumenge 12 per protestar contra la urbanització d’un dels últims boscos amb espècies autòctones del municipi, segons informa l’ACN.

La urbanització afectaria un espai forestal de la zona de Miramar de més de 91.000 m2, i consistiria en la construcció d’un hotel, un polígon i centenars d’habitatges a mans d’inversors privats. Els activistes denuncien que l’Ajuntament de Cunit urbanitzarà aquest espai provocant la tala d’un dels pocs boscos del territori: “Cunit ja és un mar de ciment i si es destrueix el bosc ja no hi quedarà pràcticament cap atractiu natural” apuntava a l’ACN Rosa Saumell, portaveu de l’entitat.

Saumell afegia que el municipi ja disposa de més de 450 habitatges buits, i considera que la construcció de més habitatges i d’un nou polígon industrial-comercial no és necessària. A més, des de Sos Natura opinen que aquesta urbanització suposarà una pèrdua d’espai natural i una reducció de la permeabilitat del sol en casos d’aiguats, ja que auguren que agreujarà les inundacions que ja pateix la zona més baixa de Cunit en cas de temporal.

Els ecologistes demanen a l’Ajuntament que reconsiderin la tala del bosc i que reformin el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per blindar i protegir aquest espai, i també la Plana del Castell i el càmping situat prop de la platja. Pels activistes la llum verda a urbanitzar que ha aprovat el consistori és només per “obtenir ingressos addicionals a través dels permisos d’obres i impostos per eixugar el deute acumulat”.

La protesta de diumenge està convocada a les 11h a la rotonda de la C-31 amb el carrer de l’Ebre (a la rotonda del Bonpreu i Repsol).

FER UN COMENTARI