SOS Penedès i GEVEN demanen reformular l’urbanisme i el litoral de Cunit

0
362
Sessió informativa organitzada per SOS Penedès i GEVEN. Foto: GEVEN.

El Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès i la plataforma SOS Penedès han demanat a l’Ajuntament de Cunit que aprofiti les revisions i moratòries del Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles del litoral “per anar cap a un nou model urbà més adequat als temps de crisi sistèmica”.

El president del GEVEN, Ricardo Collado, ha assenyalat Cunit es troba davant d’una “gran oportunitat” per repensar i reformular l’urbanisme, a través de la desclassificació de sectors actualment urbanitzables i que, segons apunta l’entitat, “atempten greument sobre el paisatge del Baix Penedès”. Proposen, entre d’altres, desclassificar els tres sectors urbanitzables de la part nord del municipi (SUD-4, 5 i 6) perquè “actualment Cunit no necessita més habitatges”.

Des de la plataforma SOS Penedès, Pau Batlle ha criticat que el govern de Cunit segueixi “posat llenya al foc, augmentant la construcció d’habitatges sense cap criteri”, i demanen a l’Ajuntament que “escoltin els experts”. En aquest sentit, la plataforma ambientalista insisteix en la necessitat de recuperar els connectors que formen el sistema de la xarxa hídrica que connecta la serralada litoral i el mar, com ara la riera de Cunit o la riera de la Bisbal.

Totes aquestes demandes es van posar sobre la taula durant una trobada informativa en què van participar diferents entitats ecologistes de la comarca i una trentena de veïns de Cunit. En aquesta sessió, el desmantellament de la central tèrmica de Foix i el seu port també va ser protagonista. “Aquest desmantellament ens dona l’oportunitat de començar a eliminar estructures que afecten negativament a les dinàmiques del litoral penedesenc”, van explicar els experts.

FER UN COMENTARI