Subirats Tasta’l amb nova imatge, creada per l’escola Arsenal

0
1797
Sònia Cabestany (professora), Albert Abella (director de l'Arsenal), Àngels Pinyol (regidora) i Sara Sintes (autora del cartell).

El 25 de novembre tindrà lloc a la plaça Subirats el 14è Subirats Tasta’l, la fira en què el municipi surt al carrer per mostrar bona part de la seva riquesa artesana, empresarial i cultural. Després de tretze edicions, l’Ajuntament creia que calia renovar-ne la imatge, donar-li un toc de modernitat, i va encarregar el projecte a l’escola municipal d’art de Vilafranca, l’Arsenal, que hi ha implicat tota l’escola. El director de l’escola, Albert Abella, ha qualificat el projecte “d’envergadura”, com demostra el fet que fos “el projecte final dels nostres alumnes del curs passat i l’acte acadèmic més important de l’escola”. Hi van prendre part, a més, alumnes de gràfica impresa, de gràfica audiovisual i també de joieria. Dels dotze treballs creats, cinc van passar a la final, i el que finalment donarà la imatge de l’esdeveniment durant els propers anys serà el realitzat per l’alumna Sara Sintes.

Fugir dels tòpics
La jove dissenyadora ha explicat que intentat defugir els típics tons verds i marrons de la vinya, i els pàmpols. La donat un cos de lletra més gran a la paraula Subirats, per destacar “l’orgull” identitari de la fira, i ha seleccionat tres elements: l’ampolla (vermella, al·legòrica al vi i el cava), el pinzell (per l’art) i la mel (producte també propi del municipi).

La regidora de Turisme Àngels Pinyols afirma que “és el més trencador dels treballs que hi havia sobre la taula.

El Subirats Tasta’l 2018 serà una fira matinal que comptarà amb 17 dels 24 cellers locals, tres restaurants, una mostra de Gall del Penedès, vuit artistes i vuit artesans. S’hi faran tallers infantils, un circuit de ponis, animació a càrrec de dues companyies de teatre de Subirats i en paral·lel hi haurà moltes altres activitats, com marxa nòrdica, dos maridatges amb l’enòleg Lluís Ràfols, visites al Museu de l’Esperanto i també dues exposicions: les dels treballs de l’escola Arsenal finalment no seleccionats per donar la imatge al cartell i una dedicada a dones pageses.

La inauguració del Subirats Tasta’l anirà cada any a càrrec d’una alcaldia de l’Alt Penedès, per ordre alfabètic. Comença el d’Avinyonet, Oriol de la Cruz.

FER UN COMENTARI