Sumoll marida els sopars de divendres amb jazz en viu

0
34

El restaurant Sumoll, de la Granada, posa a l’abast de la clientela una de les ofertes més singulars del Penedès, ja que els divendres a la nit del mes de juliol marida el seu sopar amb l’actuació d’un grup de jazz: cada divendres, a partir de 2/4 de 10 del vespre, un duet de jazz fa una actuació musical dins el saló principal del restaurant, que suposa un al·licient afegit per anar-hi a sopar. I més cap al tard, a partir de les 11, el duet surt a la terrassa exterior del restaurant per seguir amb la seva música en viu, que es pot escoltar tot fent el cafè o prenent una copa. Avui divendres actuaran els guitarristes Xavi Díaz i Isaac Romagosa; divendres que ve, 19 de juliol, ho faran el mateix Xavi Díaz i el pianista Mark Cowling, en una “swingin session”; i el dia 26, el guitarrista Ramón Chacón i la cantant Andrea Perrone interpretaran jazz, latin, bossa nova i boleros.

L’acompanyament musical és ideal per tastar el menú degustació que Sumoll ofereix els divendres –també els dissabtes– a la nit. Un menú que vol ser un homenatge al cava, ja que els seus cinc plats l’incorporen: per aquest ordre, navalles brasejades amb salsa caramel de cava amb pètals de flors; fulla de parra farcida amb ànec mut; llom de corball amb salsa elaborada amb mantega de la Bretanya francesa i cava; costella de vedella glacejada amb raïm Malvasia; i mousse de xocolata blanca amb marc de cava i crema de maracujà. El menú té un preu de 29 euros, que es converteix en 42 si es marida amb vins i caves: les navalles, amb un blanc Ferré Catasús; l’ànec mut, amb un sumoll; el corball, amb un torrontés argentí; la vedella, amb un cupatge de garnatxa i carinyena del sud de França; i les postres, amb un cava Ferré Catasús.

Val a dir que la carta del menú degustació es canvia cada tres mesos (la d’estiu s’estrena precisament aquesta setmana), mentre que la carta de vins del restaurant es renova bimestralment, sempre amb poques referències però donant la possibilitat de tastar vins d’arreu del món: a banda dels Ferré Catasús, mai no hi falten argentins, catalans, syrah australians, gewürztraminer d’Alsàcia, entre altres.

Dijous, tapes a la terrassa

El restaurant Sumoll també ofereix l’atractiu de poder sopar els dijous a la nit a la terrassa, on se serveix un menú de tapes creatives maridades amb cava i amb música ambiental, al preu de 15 euros. Cada dijous es canvien les cinc tapes que s’ofereix, i que poden anar des de l’original aigua de tomàquet fins a la sal d’oliva Kalamata, passant per la broqueta de gall negre amb salsa de curri i coco, els clàssics musclos a la marinera, el risotto de bolets, les gambes amb pesto del seu corall o la broqueta de formatge brie arrebossat.

Això a banda, la carta de Sumoll és àmplia i variada. Entre les seves propostes hi ha l’amanida de favetes al popet, les croquetes de pernil ibèric, el tàrtar de filet de vaca, el civet de ventresca de tonyina, la terrina d’ànec mut, el “chuletón”, mil fulles de crema catalana amb fruites vermelles o suflé de xocolata, entre altres. També els arrossos de Sumoll, més propis del migdia, són un dels seus plats destacats.

FER UN COMENTARI