Surt a informació pública el projecte de la plaça del Port de Vilanova

0
1596

El projecte per urbanitzar la plaça del Port de Vilanova va començar dimecres el tràmit d’informació pública, que es perllongarà durant un mes. Els ciutadans que ho vulguin poden consultar el document al web de Ports de la Generalitat o a les oficines del port de Vilanova. Després vindrà la licitació i adjudicació del projecte, pressupostat amb 1,2 milions d’euros, amb previsió que les obres comencin al juny i durin tot l’estiu.

La Generalitat i l’Ajuntament han adaptat la proposta guanyadora del concurs d’idees que es va fer al 2015. L’objectiu és convertir la plaça del Port en un gran espai per a activitats ciutadanes a primera línia de mar, amb noves zones de passeig. La premissa és que des del passeig marítim es vegi el mar. Amb tot, la proposta veïnal de deixar la plaça lliure d’edificis va ser bandejada inicialment per Ajuntament i Generalitat, que van acceptar únicament reduir-ne l’edificabilitat. En comptes dels dos edificis que inicialment es preveien, se’n farà un que concentrarà tota l’edificabilitat al costat on ja hi ha les oficines del port.

La plaça tindrà uns graons que formaran graderia, es dotarà de parterres, palmeres, bancs, lluminàries LED. L’entorn de la nau de les antigues drassanes s’urbanitzarà provisionalment. A més, l’oficina de l’antic varador que acull l’Associació Trajo de Garbí d’amarradors s’enderrocarà. En el límit de la plaça, davant el Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques, es construirà un mòdul prefabricat que serà revestit de fusta, tindrà 60 metres quadrats i donarà cabuda a l’Associació Trajo de Garbí. Així mateix, els mòduls de Salvament Marítim es desplaçaran per deixar més pas lliure cap a la dàrsena pesquera.

FER UN COMENTARI