Talent local i cultura de proximitat, pilars de la temporada Escena

0
114

El Teatre Principal, l’Auditori Eduard Toldrà i el Centre d’Art Contemporani La Sala tornen a ser, un any més, els escenaris de la nova temporada d’Arts Escèniques de Vilanova i la Geltrú.

La nova temporada oferirà una combinació de les principals arts escèniques, com és el teatre, la música, la dansa, el circ, el cinema o les exposicions. A banda del que serien les propostes més consolidades, un any més l’aposta continua sent el talent local i la cultura de proximitat, a través de la línia de suport a la creació Singulart. Anna Lleó, coordinadora d’equipaments escènics i visuals, s’ha referit a l’aposta pel talent local com “l’artèria principal d’una programació diferent respecte a altres poblacions”. “Tenim la gran sort de comptar amb aquest talent i per això el volem cuidar perquè continuï creixent. Ens agradaria que hi hagués una descentralització de l’activitat cultural i que, més enllà de Barcelona, poguéssim aconseguir que la gent del territori gaudís amb les nostres propostes i ser plataforma dels nostres creadors a tots nivells”, afegeix Lleó.

La temporada s’adaptarà novament als protocols i restriccions que marca el Procicat, per tal de garantir tant l’oferta cultural a la ciutat com l’obertura dels equipaments. Un dels principals canvis és en la difusió de la programació, que torna a l’edició en paper.

Enguany s’han dissenyat dos programes, un que conté la temporada sencera i un segon on hi ha l’oferta d’espectacles familiars que enguany, per primer cop, s’adaptaran a la temporada escolar i oferiran una programació que anirà d’octubre a juny. Algunes de les propostes per al públic familiar vindran de la mà de la companyia Ondina i el seu conte musicat Les Anxovetes, el musical Tot esperant en Will d’Egos petits, o l’espectacle en anglès de la companyia English Theatre Company, Kelly’s day out.

En teatre trobarem propostes de companyies consolidades com La Perla 29 o La Calòrica, que es barregen amb propostes de proximitat com el monòleg Jugada Mestre de la vilanovina Núria Valls, i l’obra de teatre dirigida pel vilanoví Guillem Albà i Joan Arqué, Canto jo i la muntanya balla. En música, destaca l’actuació de les The Sey Sisters, el concert de Gemma Humet o el Quintet Indora de música antiga i el seu recital Nymphs of Diana. En dansa es podrà veure la tercera peça de la triologia de la coreògrafa Lali Ayguadé Hidden i en l’art circense la companyia de clowns Rhum & Cia representarà Gran Reserva.

Les 42 propostes de la nova temporada es poden consultar al web www.escenavilanova.cat. A través d’ell es poden adquirir els abonaments i entrades que es posaran a la venda a partir d’aquest dissabte dia 18 de setembre a partir de les 11 del matí.

FER UN COMENTARI