Tallades l’autopista AP-7 i la carretera N-340 per una fuita en una canonada d’etilè als Monjos

0
1224
El gas etilè és inflamable, però no tòxic. // FOTO: LA FURA

Els Mossos d’Esquadra, la Policia local i els Bombers estan treballant a la zona del torrent de Cal Bruna, al municipi de Santa Margarida i els Monjos, a causa del trencament d’una canonada d’etilè; segons informa l’ACN.

El succés ha tingut lloc passades les cinc de la tarda, quan un tractor ha malmès la canonada d’una vinya de la zona. A causa de la perillositat de la fuita, s’ha evacuat el polígon industrial Casa Nova de Santa Margarida i els Monjos i Protecció Civil ha activat el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat). A més, els Bombers han establert un radi de seguretat de 200 metres a l’entorn del punt d’inici de la fuita.

El trànsit es veu afectat a la confluència dels municipis de Castellví de la Marca, Santa Margarida i els Monjos i Banyeres del Penedès: l’AP-7 està tallada entre els quilòmetres 199 i 202, en sentit sud els cotxes es desvien per la sortida 30, Vilafranca sud, mentre que en sentit nord es deriven cap a la sortida 31, al Vendrell. La carretera N-340 està tallada entre els quilòmetres 1.205 i 1.207.
Actualment hi ha quatre dotacions del cos d’extinció d’incendis treballant-hi i l’empresa propietària de la canonada d’etilè ha “sectoritzat” el tub i ha augmentat el consum per minimitzar la fuita.

FER UN COMENTARI