El dissabte 17 de novembre tindrà lloc a les 6 de la tarda la Casa de Cultura de Torrelavit un taller sobre tocs de campana, organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs. L’objectiu és conèixer la situació en què es troba a la vegueria Penedès aquest patrimoni cultural immaterial. Els tocs de campana havien estat un important mitjà de comunicació i transmissió de sentiments dels pobles, com el dol, la festa, el perill, la pregària, etc.

Els records dels tocs de campana a les poblacions de la vegueria seran l’eix d’aquest taller de memòria oral, que començarà amb una xerrada de Jesús Martínez, membre del Grup de Campaners de la Catedral de Tarragona, dels Campaners de Santa Maria de Montblanc; i seguirà amb una taula rodona amb la participació de campaners i campaneres, per acabar amb les intervencions del públic que vulgui explicar els seus records.

Els resultats d’aquest taller serviran per a complementar la recerca que s’està fent des de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès (https://immaterialpenedes.cat/). Més informació al correu electrònic iep@iepenedesencs.org o al telèfon 669 882 959.

Aquesta és l’onzena edició del programa de Tallers de Memòria Oral que organitza l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat, del qual l’IEP n’és l’antena al Penedès.

FER UN COMENTARI