“També som essencials”: el personal de neteja dels hospitals farà vaga aquest divendres

0
469
Una treballadora de neteja d'un centre de la vegueria. // IMATGE CEDIDA A LA FURA

Aquest divendres, 30 d’abril, les treballadores i el personal de neteja dels hospitals de Catalunya duran a terme una vaga a nivell autonòmic recolzada pels sindicats UGT i CCOO.

La vaga, que es farà entre les 13 i les 15h i tindrà una durada d’una hora per cada torn, té per objectiu visibilitzar aquest sector i denunciar la discriminació a què s’ha vist abocat: reclamen cobrar la paga extra que s’ha destinat als grups sanitaris i sociosanitaris que han estat treballant a primera línia durant la pandèmia per coronavirus, duent a terme jornades excepcionalment llargues, una gran quantitat d’hores extra i arriscant la pròpia salut dia sí, dia també. Aquesta paga no s’ha aplicat als salaris de treballadors i treballadores de neteja: “també som treballadors de primera línia davant el coronavirus, ja estem cansats de ser invisibles davant l’Administració” expressen des dels sindicats.

A Vilafranca, el personal de neteja seguirà la convocatòria de vaga amb concentracions davant l’Hospital Comarcal. “La feina de neteja està molt invisibilitzada i menyspreada. I precisament som un sector essencial, més durant la pandèmia, que està altament feminitzat. Estem fartes que no se’ns consideri essencials quan sense la nostra feina no s’hauria pogut tirar endavant, i volem que ens tractin com la resta de personal que ha estat a primera línia”, expliquen les treballadores de neteja.

A més, també critiquen que la paga extra s’hagi aplicat en major o menor mesura depenent del càrrec laboral: “nosaltres no hem cobrat res de res, però els doctors han cobrat més que les infermeres i infermers, i els infermers més que els auxiliars; quan precisament són aquests dos últims, i nosaltres, les persones que hem estat en contacte més directe i proper amb els pacients que patien covid-19” afegeix una treballadora de l’Hospital Comarcal.

Defensen, doncs, que totes les persones que han estat treballant a primera línia han de cobrar aquesta paga extraordinària, des de doctors i infermers a personal de neteja i treballadors d’altres centres i residències. A la vegueria, la vaga se seguirà als centres hospitalaris de Vilafranca, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i el Vendrell.

FER UN COMENTARI