Tarragona només permetrà carregar un castell i prioritza els castells “nets”

0
1385

El concurs de castells de Tarragona de l’any que ve va començar… avui fa quinze dies. Des de l’1 de setembre d’enguany i fins al 31 d’agost de l’any que ve, l’organització actualitza setmanalment el rànquing que servirà de barem per estipular quines dotze colles actuaran al Tàrraco Arena el diumenge 7 d’octubre de 2018, quines divuit ho faran la vigília i quines ho faran una setmana abans, el 30 de setembre, a Torredembarra. Es comptabilitzen els tres millors castells de les cinc millors actuacions en aquest període.

Les bases d’aquesta 27a edició presenten canvis notables, que poden ser transcendents. La primera: tant per establir el rànquing com al mateix concurs, només es comptabilitzarà un castell carregat per actuació. L’objectiu d’aquesta primera mesura és evitar que les colles arrisquin més del compte per “només” carregar un castell, pel bé de la seguretat dels propis castellers i per donar més valor als castells descarregats. Val a dir que amb aquest canvi, l’any passat els Xicots de Vilafranca no haurien guanyat el concurs de dissabte, ja que després de la torre de 8 amb folre descarregada, van carregar tant el 3 de 9 folrat com el 5 de 8.

La segona: els castells anomenats “nets”, és a dir, el 4 de 9 i la torre de 8, passen a tenir més valor que els castells de deu (3 i 4 de 10 amb folre i manilles) quan són descarregats, però no quan queden carregats. La nova seqüència de castells és, de més valor a menys: Td8, 4d9, 4d10fm, 3d10fm, 4d10fm(c), 3d10fm(c), Td8(c) i 4d9(c).

I tercera: la inclusió de tres castells inèdits i fins i tot mai intentats per cap colla a la taula de classificacions: el 9 de 9 amb folre, la torre de 10 amb folre i el 4 de 10 amb folre (aquest últim, era objectiu dels Castellers de Vilafranca per aquesta temporada).

FER UN COMENTARI