La taxa de la brossa urbana s’apujarà el 7,14% a Vilanova i la d’oficines s’abaixarà el 50%

0
1112

L’equip de govern de l’Ajuntament (PSC-CiU) portarà al ple de dilluns les Ordenances Fiscals per a 2018, que general es congelaran, però amb algunes excepcions. La que afectarà totes les butxaques: la taxa de recollida de la brossa urbana passarà de 98 euros per habitatge a 105 (+7,14%). L’equip de govern s’ha proposat anar incrementant el preu de mica en mica fins a arribar als 140 euros que es considera que és el preu de cost del servei. En canvi, la taxa de la brossa per a oficines i despatxos es reduirà a la meitat, ja que el govern considera que el preu que es paga és massa elevat.

Altres canvis són una pujada d’1,90 euros en el cànon del clavegueram; permetre bonificacions socials d’IBI a famílies amb dos habitatges, sempre que el segon no tingui un rendiment econòmic; i ampliar els mínims (de 15.000 a 30.000 euros en dipòsits) per rebre bonificacions socials.

El govern sociovergent també vol negociar, per aprovar-ho més endavant, una ampliació de la tarifació social en l’IBI i les escombraries; per exemple, si fins ara el màxim d’ingressos per beneficiar-se del 20% de descompte de l’IBI era de 14.000 euros, proposa ara apujar-lo a 15.000 i que la bonificació sigui del 25%. També planteja bonificacions de l’IBI per a tota activitat econòmica (hotels, comerços, indústries…)

FER UN COMENTARI