El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, va presentar dijous de la setmana passada el projecte de millores a la C-31 al seu pas per Cunit. Les obres, que s’executaran el 2018, estaran orientades a millorar la mobilitat i la seguretat viària en un tram de carretera que registra un trànsit elevat, concretament entre 17.000 i 20.000 vehicles diaris.

Els treballs, que engloben una quarantena d’actuacions,  consistiran a ampliar la xarxa de carril bici, amb la formació de 2,3 quilòmetres de nou carril, instal·lar elements reductors de velocitat a la calçada, millorar els passos de vianants ja existents i crear-ne de nous, reordenar els trams d’estacionament i millorar l’accessibilitat en les voreres.

Amb la voluntat de millorar la seguretat i facilitar la canalització del trànsit i del pas de vianants també es preveu construir una nova rotonda al carrer Montblanc i millorar els encreuaments de la C-31 amb els carrers de l’Ebre i de les Sorres i amb el carrer de les Figueres i l’avinguda Diagonal.

Les obres compten amb un pressupost estimat d’1,3 milions d’euros i segons Font el projecte constructiu es començarà a redactar aquesta tardor.

Es canviarà la il·luminació

Aprofitant la presentació de les obres, l’alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, va anunciar que el consistori substituirà la il·luminació actual dels passos de vianants i s’apostarà per la instal·lació de leds de baix consum. La xifra aproximada de la inversió està al voltant dels 24.000 euros.

FER UN COMENTARI