La desena edició del festival El Tingladu va reunir el passat cap de setmana al parc de Baix-a-Mar de Vilanova unes 25.000 persones, segons l’associació Can Pistraus. Tot un rècord de públic que el president de l’entitat, Oriol Cruells, considera que “és irrepetible tant pel volum de públic com per la qualitat del cartell i el moviment de voluntaris”, que van superar els 200.

Gent de Vilanova i gent de fora que no es va voler perdre un cartell de luxe, amb quatre dies de grans concerts, tots gratuïts. Ja la jornada inaugural, pensada per a un públic familiar, va comptar amb molt de públic, a diferència dels últims anys. Leo Bassi, Guillem Albà, The Pinker i Lluís Gavaldà en van ser alguns dels principals reclams. Divendres, el gran atractiu era veure els Manel en directe i de franc presentant Jo competeixo, però també hi van ser Adrià Puntí i Joana Serrat, entre altres.

Grup Zoo (foto: Rai Molinari).
Grup Zoo (foto: Rai Molinari).

Dissabte el Tingladu es va omplir des de primera hora per veure un mite dels Països Catalans: Tomeu Penya. Acte seguit, Quimi Portet va agafar-li el relleu i després de diversos grups més, els Zoo valencians van oferir un dels concerts més espectaculars de la desena edició del Tingladu. Finalment, diumenge la tempesta de mitja tarda va endarrerir l’inici dels concerts, cosa que va afectar sobretot la durada del primer grup: El Diluvi. La resta d’actuacions es van endarrerir uns vint minuts sobre l’horari previst, però el parc de Baix-a-Mar es va tornar a omplir per veure, segurament per última vegada a Vilanova, els Aspencat, i també la rapera andalusa Mala Rodríguez, els Oques Grasses i Miquel del Roig, present des del 2011 en totes les edicions del festival.

FER UN COMENTARI