El municipi de Font-rubí desenvoluparà aquest cap de setmana la segona edició del Vinòleum, la fira que busca reivindicar els productes locals més destacats de la zona: els vins i caves, dels quals hi ha 12 productors al municipi, i l’oli.

La fira d’enguany comptarà amb 50 parades de productes artesanals i gastronòmics, i desenvoluparà tallers, tastos, concerts i activitats gratuïtes per a totes les edats. La conferència inaugural, que es farà dissabte 20 a les 11h, anirà a càrrec del reconegut meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, que explicarà quines són les estimacions meteorològiques de cara al 2025 i quins seran els seus efectes sobre l’agricultura i al canvi climàtic.

Gastronomia, tallers i música

Tant dissabte com diumenge la fira acollirà jocs gegants per als infants i tallers demostratius d’oficis artesanals. A més, es podran degustar productes gastronòmics i experimentar l’artesania en primera persona en tallers de sabó, vidre, estampació, agricultura, pasta fresca, patchwork i ceràmica.

El Vinòleum d’aquest any també pretén ser una aposta per la música en directe, i aquesta edició durà un total de quatre activitats musicals. D’aquestes, destaca el cantautor Joan Rovira, que actuarà el dissabte a dos quarts de deu de la nit i anirà precedit per Trifàsic i Marc Colomé.

La regidoria de Promoció Econòmica de Font-rubí impulsa la iniciativa de la fira amb la col·laboració de la Comissió organitzadora i de voluntaris implicats, i espera acollir públic d’arreu i superar el miler d’assistents que ja va assolir la primera edició.

Tots els actes del Vinòleum es poden consultar a la nostra agenda i a la pàgina web de l’Ajuntament de Font-rubí, i els tiquets per als tastos i maridatges es poden comprar anticipadament a la pàgina d’Enoturisme Penedès o al punt d’informació del Vinòleum abans de l’activitat que es desitgi.

FER UN COMENTARI