Ton Amat (Junts per Catalunya) ja exerceix com a alcalde de Sant Sadurní

0
355

Ton Amat ja exerceix com a alcalde de Sant Sadurní. Dissabte al migdia va tenir lloc el ple extraordinari en què es feia efectiu el relleu al capdavant de l’Ajuntament. El fins ara batlle Josep M. Ribas anunciava que deixa la política. Amat (Junts per Catalunya) va ser elegit amb nou vots a favor (ERC i Junts); la resta de formacions van votar la seva pròpia candidatura: Pedro Campos (PSC), Arantxa Fernández (CUP), Arantxa Molina (Sant Sadurní en Comú) i Carles Jiménez (PP).

Ton Amat és, doncs, el setè batlle de la capital del cava des de la recuperació de la democràcia al 1979. Primer ho va ser Carles Querol i el van succeir Marcel Gabarró, Joan Amat (pare de l’actual alcalde), Josep M. Ribes, Susanna Mérida i Maria Rosell.

Després de prendre la vara d’alcalde, en les seves primeres paraules com a batlle Ton Amat va dir que “durant aquest any i mig de mandat respondré a la confiança rebuda avui i ho faré amb un únic objectiu: fer avançar el nostre poble i millorar la qualitat de vida de la nostra població”. Amat va parlar d’obrir l’Ajuntament i d’escoltar les persones: “Ara fa dos anys, en el meu discurs del ple de constitució d’aquest plenari, vaig afirmar que Sant Sadurní necessitava un canvi, Que Sant Sadurní i l’equip de govern necessitaven obrir-se, afrontar nous reptes, nous plantejaments, i aquesta serà la meva bandera pels propers 18 mesos”.

També va parlar de treballar en projectes que no s’han afrontat de forma històrica, com la construcció dels nous vestidors del camp de futbol o el nou cementiri de Monistrol; de projectes en curs com la reforma de la plaça Parellada i a punt d’iniciar, com les obres de la plaça del Pont Romà o la reforma de la Casa dels Avis; de la voluntat de reformar equipaments culturals com l’edifici del Centre i de l’Ateneu; i d’apostar per les places i carrers del poble, com la Rambla Generalitat.

El nou alcalde també aposta perquè es tornin a ocupar els cellers buits, per facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaiques; per implementar habitatges en els locals i en els espais de planta baixa dels carrers que no tenen un caràcter comercial; potenciar la participació ciutadana en tots els àmbits; i també va expressar amb rotunditat la seva oposició al quart cinturó. De Can Guineu en va dir que “ha de ser la porta econòmica, turística i cultural al Penedès, Hem de fer de la casa pairal i de la Fassina un pol d’atracció de la comarca i del poble”.

En el torn dels portaveus dels grups, Carles Jiménez (PP) va demanat al nou alcalde que “que no es tanqui al despatx i treballi per fer la vila que els sadurninencs ens mereixem” i va marcar-li com a prioritats “més neteja, més seguretat, no deixar enrere cap família i impulsar la promoció econòmica”.

Arantxa Molina (Comuns) li va demanar que fes una política pel poble i que estigués al servei de tothom: “Esperem que es deixi de partidisme, que aposti per millorar el municipi i el teixit associatiu de la vila”.

Arantxa Fernández (CUP) ha manifestat que no és optimista amb el canvi de dinàmiques ni canvis en el model que el govern ha seguit fins ara. Va criticar la gestió de La Fassina, va demanar que no es fes el mateix amb Can Guineu; va criticar el model de Cavatast; va acusar el govern de treballar només per les empreses i no pel poble i va insistir que “no s’ ha trobat els espais necessaris per discutir el model, no s’han convocat els consells ni els òrgans on compartir idees, la comunicació amb la població tampoc és exemplar: aquest govern és opac”.

Pedro Campos (PSC), va dir que el pacte de govern ERC-Junts “és antinatural perquè estan a les antípodes l’un de l’altre, i s’han donat sobrades mostres d’aquesta situació: els uneix un únic punt, la independència”. Campos va dir que era una “unió forçada” i que el seu únic projecte destacat era Can Guineu.

Xavier Rodríguez (Junts) va dir que “cal pensar en la mobilitat i la diversificació per promoure nous models d’indústries netes però per garantir el nostre equilibri s’ha d’afinar bé el llapis i ordenar bé el territori”. També va dir que continuarien treballant des del “consens i l’inconformisme, buscant el millor per Sant Sadurní i estimant la política municipal”

Pere Vernet (ERC) va fer una valoració positiva dels primers trenta mesos de pacte ERC-Junts, va fer un repàs a projectes fets o encarrilats i va destacar que “el valor més important que ens deixa l’alcalde Ribas: Sempre hi som, hem governat des de la proximitat, sense perdre de vista l’1 d’octubre i avui estem al costat de les persones que es manifesten per l’escola en català”.

FER UN COMENTARI