L’atleta vilafranquí Toni Santisteban, de l’Esportiu Penedès, està a punt de convertir-se en el primer home del món a completar les deu World Old Races, les curses amb més edicions del planeta.

El passat cap de setmana va finalitzar la penúltima cursa a Semour-en-Auxis, a la regió francesa de la Burgogne, la Course del Chausses, que data de 1566. Prèviament ha completat la Palio del Drappo Verde (Itàlia), la Red Hose Run (Escòcia), La Cordera (Catalunya), Clonliffe Harriers 2 Milles (Irlanda), Christmas Day Handicap Challenge 5 Miles (Anglaterra), DelaWare Ymca Turkey Tro (Estats Units), Boston Marathon (Estats Units) i Guelp Thanksgiving Dau (Canadà). Per aconseguir el seu repte ara només li falta completar la Kanto Road Race, que tindrà lloc al Japó a mitjans de desembre.

L’atleta ha anunciat que si tot va bé, una vegada assolit l’objectiu, intentarà continuar completant les curses centenàries del món, actualment n’hi ha 21. “Aquest és el meu repte personal, després de tota una vida dedicada a l’atletisme i a les curses de tota mena”, explica Santisteban.

FER UN COMENTARI