Torna als Monjos el Remeiart amb fira, tapes… i caravana ambulant

0
1209

Torna el Remeiart i ho fa mantenint gairebé totes les activitats habituals, amb les excepcions de la Nit de Vermuts, la revetlla i les activitats nocturnes que organitzaven les entitats. Serà la desena edició de la fira d’herbes remeieres de Santa Margarida i els Monjos, que constarà de dues setmanes senceres i tres caps de setmana d’activitats promocionals del comerç local i de les herbes curatives. La jornada culminant serà, com és habitual, la de cloenda, amb la fira d’herbes remeieres dins el recinte del castell de Penyafort.

El Remeiart comença aquest divendres amb la primera jornada del Cuines i Tapes. Enguany 13 restaurants s’han adherit aquesta oferta gastronòmica, que s’allargarà fins al 20 de juny i que, per evitar aglomeracions, es podran prendre tant al restaurant com en un envàs reciclable que es lliurarà per poder-se-la emportar. L’oferta constarà de dotze tapes i d’unes postres, i se serviran a tres euros (tapa més vi, cava o aigua) o 3,5 (tapa més cervesa o refresc).

Marieta d’animació

Una novetat del Cuines i Tapes d’aquest 2021, que tindrà continuïtat en anys següents serà la figura d’animació que han construït amb materials reciclats l’equip de Tàndem Produccions, Jordi Gibert i Xavi Cabré. Es tracta d’un artefacte ambulant, que simula una marieta, i que segons Cabré, “recorda l’anar de poble en poble, quan es venien remeis i herbes remeieres”. El mòbil acompanyarà els qui participin en el Cuines i Tapes els caps de setmana, de 7 a 9 de la tarda, i ho faran amb un espectacle protagonitzat per un cuiner hipster, molt modern, i una inspectora de tapes dels anys 50, més estricta, amb música composta per Jose Larguis.

Pel que fa a la fira, comptarà amb una cinquantena de tallers (amb reserva prèvia al preu d’un euro, que es destinarà a un projecte ambiental); l’accés a la fira es farà a peu des del pàrquing, sense trenet per mesures de seguretat; hi haurà un únic circuit amb entrada i sortida diferenciades, es tancarà de 3 a 4 de la tarda per desinfectar; no es podrà menjar dins del recinte (sí en espais exteriors); i dins del recinte s’hi crearà un ateneu per fer-hi presentacions i xerrades, i un celler del castell, com a espai de silenci, meditació i teràpies sonores. A més, dins l’església hi haurà una exposició dels guanyadors a la Mostra Artística Sant Raimon.

A més a més, durant el Remeiart 56 comerços del municipi fan un concurs per descobrir un enigma, en què als aparadors hi ha pistes; el guanyador s’endurà 200 euros en vals de compra al comerç local.

Com a novetat, tota la programació es podrà consultar en una aplicació mòbil.

FER UN COMENTARI