Torna el Dia del Graller a Vilafranca del Penedès

0
330

Vilafranca del Penedès tornarà a gaudir del Dia del Graller el primer cap de setmana de juny, després que l’any passat aquest cicle de concerts s’hagués de suspendre per la pandèmia. La intenció d’aquest certamen és acostar la música tradicional a diferents públics i espais.

Així doncs, la 27a edició del Dia del Graller començarà el divendres dia 4 a les 20 h al claustre de Sant Francesc amb un concert del grup Criatures. El quartet, format per Marc Vall, Iu Boixader, Ivó Jordà i Marçal Ramon pretén transportar a l’espectador a un món imaginari on tot gira al voltant de la música d’arrel.

L’endemà, dissabte 5 de juny, es farà el tradicional concert als balcons. Serà a les 12 del migdia a la plaça de l’Ajuntament i a la Rambla Sant Francesc. Els grups que amenitzaran el matí seran Els Quatrevents i els Grallers de l’Artús. A les 7 del vespre, a Cal Figarot, es farà la presentació del llibre “Esbós d’un músic” de Jaume Vidal i Vidal. Aquesta publicació recull la recerca que s’ha fet per reconstruir-ne la biografia, i identificar i documentar les més de dues-centes partitures entre arranjaments, composicions originals i peces desconegudes que formen el Fons Jaume Vidal i Vidal de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès.

El punt àlgid del Dia del Graller serà el diumenge dia 6, quan es farà l’homenatge als grallers amb el tradicional concert. Fins a vuit grups de grallers tocaran diverses peces de música popular. Tots els actes seran gratuïts i tindran un aforament limitat.

FER UN COMENTARI