Torna el Mercat del Préssec d’Ordal

0
1644

Aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, comença una nova edició del Mercat del Préssec d’Ordal, la quinzena, que l’Ajuntament de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal organitzen, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. El mercat de préssecs d’Ordal es farà a la plaça Subirats, de Sant Pau d’Ordal, tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost, entre les 9 del matí i les 2 del migdia.

Com a novetat, enguany s’ha dissenyat una experiència de compra per minimitzar la concentració de persones a l’interior del mercat, fomentant la compra de manera àgil: el client podrà comprar les caixes de préssecs amb un sistema de recollida amb cotxe controlat. El carrer Ponent facilitarà la zona d’aparcament per la recollida del producte, sistema conegut com a stop and go. Passat el carrer Zamenhof i fins a la plaça Subirats, serà destinat a càrrega limitada i d’un sol sentit. Hi haurà vigilància i control d’accés. La baixada a la plaça Subirats en cotxe només serà possible per anar al pàrquing del mercat, carregar la compra o per als productors i comerços locals.

A banda de la limitació al trànsit de la zona de la Plaça Subirats, la zona de compra estarà delimitada amb un accés únic d’entrada i una sortida. Al punt d’accés hi haurà dispensador de gel hidroalcohòlic i guants per la desinfecció de mans, també cartells informatius amb les mesures de seguretat i d’higiene. L’accés a l’interior del mercat estarà controlat per personal de l’Ajuntament. La Policia Local i membres de Protecció Civil vetllaran per la mobilitat per l’entorn del mercat, el trànsit i la zona d’aparcament delimitada.

Enguany no es farà el tradicional maridatge de préssec i cava; en canvi, els cellers participants podran vendre el seu producte al públic en dies concrets mitjançant un calendari. També hi haurà altres productes elaborats a Subirats, com la mel o melmelades artesanes.

La inauguració d’enguany serà el diumenge 7 de juny a les 11 del matí en directe per streaming a través del canal de YouTube de Turisme Subirats, una inauguració virtual.

FER UN COMENTARI