Tornen els Pastorets del Vendrell, després d’un any de parada obligada per la pandèmia

0
289
foto: José Callizo.

Després d’un any de parada obligada, si no hi ha res de nou i la pandèmia ho permet, a partir d’aquest diumenge i durant cinc setmanes consecutives tornen els Pastorets del Vendrell, que es representaran al Teatre Àngel Guimerà. Els dies 16 i 23 de gener, 6 i 13 de febrer hi haurà actuació general, i el 30 de gener es faran els Pastorets infantils, sempre a les 5 de la tarda.

Una de les incògnites encara pendents de decidir és si els actors i actrius aniran amb mascareta dalt de l’escenari. La idea inicial era de no portar-ne, però després de contactes amb la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i  coneixent l’experiència d’altres pobles, sobre la taula hi ha la proposta de posar-se l’FFP2 almenys en els quadres on hi hagi més actors i actrius a l’escenari. “Potser als quadres com la Caiguda els àngels, que actua Llucifer tot sol, o El dubte de Josep, que també està sol, no fa falta, però en els que hi ha més gent ho hem de valorar amb els actors”, ha dit Pep Bargalló, president dels Pastorets. I és que malgrat que per als papers principals compten amb dos actors diferents, si hi hagués algun cas de covid i s’encomanés es podrien veure obligats a suspendre funcions.

En qualsevol cas, més de 150 persones sortiran a escena uns Pastorets inèdits i diferents, basats en l’obra original de Mossèn Rossend Fortunet, El primer Nadal dels pastors, amb 26 quadres, un pròleg, una introducció i dues parts. Entre els quadres destacats hi ha Farruc i Grillat, L’ocupació romana, Herodes, la declamació de fragments del Poema de Nadal i, sobretot, l’apoteosi final, L’establia, amb l’audició d’un fragment del Glòria a Déu, de l’Oratori El Pessebre del vendrellenc Pau Casals. Com és habitud, també hi haurà multitud d’efectes especials, com fum alt i baix, neu artificial, trons, llamps, pirotècnia i, com a novetat, foc real gràcies a l’adquisició d’un aparell que fa una flamerada amb gas, i que s’emprarà a l’Infern.

Per a més informació i reserva de localitats, enguany amb un aforament del 70% de les 410 localitats del Teatrer, es pot trucar al telèfon 696 446 885, consultar la web www.pastoretsdelvendrell.cat o enviar un correu a info@pastoretsdelvendrell.cat.

FER UN COMENTARI