Tornen les festes de Barris a Sant Sadurní, adaptades a les circumstàncies

0
158

Del 3 al 10 de juny té lloc una de les festes més nostrades de Sant Sadurní, les festes més populars per excel·lència, que la gent es fa seves com cap altra i que es repeteixen cada any per Corpus. Si l’any passat hi va haver uns Barris reduïts a la mínima expressió, enguany comença la descompressió, per bé que encara quedaran lluny de la normalitat. La pandèmia obliga.

Les normes per a tots els actes són les conegudes per a qualsevol activitat: control d’aforament, petició de dades de tots els participants, alguns actes amb inscripció prèvia, tots gratuïts.

Una de les novetats principals de 2021 serà que el rengle dels confits del divendres 4 de juny no es farà al carrer, sinó que els regidors i les regidores de l’Ajuntament visitaran els centres educatius d’infantil i primària per repartir els confits i la coca al pati, classe per classe, acompanyats de la Banda de Barris.

La resta de barris hauran de tenir uns rengles seguint la normativa vigent, és a dir, hi podran participar grups de fins a vint persones, no es podrà ballar el ball de la mantellina i serà obligatori portar mascareta, tant els participants com el públic assistent.

Així, cada dia a les 2 del migdia es podrà escoltar la tradicional tronada d’inici des de cada barri que celebri la festa: 3 de juny, Ajuntament; dia 4, Sant Antoni; el 5, Montserrat; i successivament, Església, Diputació, Cavallers i Raval el dimecres dia 9.

De sardanes n’hi haurà cada tarda, amb la Cobla La Principal del Cava, com també castell de focs a 2/4 d’11 de la nit.

Actes que són tradició

A partir d’aquí, cada barri organitzarà a la tarda el seu espectacle o activitat. Així, el dia 3 el barri Ajuntament organitza un espectacle familiar amb Txema Muñoz i un concert amb Víctor Nin, Raimon Iniesta i Sílvia Martos; l’endemà, al barri Sant Antoni hi haurà també espectacle infantil de tarda i de dansa al vespre, tots dos amb el pati de Can Guineu com a escenari; el dia 5, dissabte, concert vermut al migdia, espectacle infantil i xocolatada a la tarda, i espectacle d’humor a la nit; del barri Església, diumenge, en destaquen les catifes de flors (la vigília hauran fet una sortida a buscar ginesta), titelles i la cantada de la capvuitada  amb la Coral Sant Sadurní; dilluns al vespre, el B’ersot!, en què el barri Església lliurarà al barri Diputació les paneres del rengle; dimarts, xocolatada alternativa al barri Cavallers; i dimecres, com a cloenda de les festes de Corpus a Sant Sadurní, al Raval es podrà assistir a la narració de contes, hi haurà puntaires, un taller de decoració del barri i concert vespertí.

Els sopars dels barris no seran fins al mes de juliol, el dia 2 al pati de l’Índex (el del c. Diputació) i el dia 9 el de Cavallers, a la plaça de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI