Tornen les Fires de Maig de Vilafranca en el seu format pre-pandèmia

0
355

Tornen les Fires de Maig i ho fan en el seu format habitual, després de dos anys que la pandèmia no ha permès celebrar amb normalitat: el 2020 van ser virtuals i el 2021 es van substituir per un mes d’accions promocionals de les empreses de la ciutat. Enguany seran del 13 al 15 de maig, de matí a vespre ininterrompudament, i tornaran a tenir la presencialitat física de sempre.

En total hi haurà 114 expositors repartits entre automoció, comerç, maquinària agrícola, alimentació i entitats, a la zona esportiva. També hi haurà una cinquantena  d’artesans, brocanters i pintors, dissabte i diumenge, a l’avinguda de Catalunya, a més de la zona d’atraccions infantils i sis àrees d’aparcament amb capacitat per a 2.350 vehicles. Igualment es podrà anar en bus o en el trenet Fires a la zona d’exposició.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, explica que aquest 2022 és “un any complicat” per a la contractació d’espais a la fira “per les dificultats del sector empresarial per temes de producte, preus i feina”. Així mateix, l’alcalde Pere Regull ha dit que “és una fira per regenerar tot el moviment de l’economia, que vol dir qualitat de vida”. Per al batlle, les Fires de Maig tenen sentit en la mesura que són d’interès per a les empreses de Vilafranca i comarca, i en aquest sentit, el fet que el 79% en siguin, n’és una mostra. I la secretària general de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Rosa Jorba, ha destacat –en temps d’increment de vendes per internet– la importància de la presencialitat per mostrar els nous productes empresarials a la clientela.

Sortejos per comprar

Sens dubte, un dels alicients de les Fires de Maig són els sortejos de premis en metà·lic o descomptes que comporta fer compres on contractar serveis a la fira. Així, els concessionaris d’automoció hi presentaran vint marques i sortejaran 3.000 euros entre tothom que hagi adquirit un vehicle durant les Fires. Jaume Nicolàs explica que esperen vendre-hi entre 150 i 180 vehicles, i que com a novetat, “hi haurà dues zones dedicades a resoldre dubte sobre el vehicle elèctric ja que la incertesa d’aquest món és molt gran”.

De concessionaris de maquinària agrícola n’hi haurà 14 (un més que al 2019), mantenint-se com la fira de la província de Barcelona en què n’hi van més. Max Margalef explica que la novetat serà la presència per primer cop de tractors que no són de grans dimensions i que seran més respectuosos amb el medi ambient. Es dona la paradoxa que el Penedès “som de les comarques amb més percentatge d’hectàrees d’agricultura ecològica i fins ara no hi havia motoritzacions de tractors dedicats a la vinya” que fossin més ecològiques. “Ara tindrem uns motors de Champions”, ha dit. Tots seran a la fira, i se sortejaran mil euros per contractar algun servei del sector.

Finalment, hi haurà un tercer sorteig per a qui compri o contracti algun servei relacionat amb la llar. Onze establiments participen en aquesta promoció.

La plaça del Vi (ampliada), a l’espai exterior, per a tastos i degustacions; l’Espai Demo per presentar les novetats de productes, dins el pavelló d’automoció; l’Espai Jugafira, de tallers infantils són altres dels espais presents a la fira de 2022.

FER UN COMENTARI