Dimecres es van lliurar, a la finca Mas Rabell de Torres, la primera edició dels premis Torres & Earth al Voluntariat. Aquest guardó té per objectiu distingir les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF)del país que impulsen projectes adreçats a protegir el medi ambient, conservar la biodiversitat i minimitzar la contaminació. El primer premi, dotat amb 2.500 euros va ser per l’ADF de Sitges per un projecte sobre una nova tipologia de basses d’aigua contra incendis. De segons premis n’hi van haver dos: un per l’ADF de Sant Sadurní pel projecte “El bosc de les escoles”, a través del qual s’ha recuperat una zona de bosc perquè serveixi com espai educatiu per a les escoles de la vila. L’altre premi va ser per l’ADF de Llinars del Vallès, per un projecte de prevenció d’incendis forestals a través de la instal·lació d’un dipòsit soterrat.

També es van lliurar tres accèssits a l’ADF Clot de Bou de Masllorenç pel projecte “Humectant per optimitzar l’ús de l’aigua en l’extinció d’incendis”; l’ADF de Pontons per “Sistema de reducció d’emissions de CO2 en les sortides de les ADF de Pontons” i, finalment, l’ADF de Subirats per “Càmeres de vídeovigilància forestal”.

Miguel A. Torres, president de Família Torres i impulsor dels premis va destacar la tasca que els voluntaris de les ADF fan en la prevenció d’incendis: “Qualsevol acció encaminada a reduir les emissions de CO2, per petita que sigui, és benvinguda”, va assenyalar a la vegada que va explicar que la seva empresa ha destinat 15 milions d’euros a la lluita contra el canvi climàtic (adaptació de vinyes, energies renovables, plantacions de boscos, etc.).

Els premis Torres & Earth al Voluntariat s’emmarquen dins el programa ambiental que el celler va posar en marxa el 2008 amb l’objectiu de reduir les emissions de CO2. Aquesta és la primera edició que es premia el Voluntariat, però ja en fa tres que els premis es lliuren als Proveïdors.

Lacte de lliurament dels premis va ser conduit pel meteoròleg Tomàs Molina, que també formava part del jurat del certamen.

FER UN COMENTARI