Tot Baix-a-Mar de Vilanova serà zona verda i zona blava durant els estius

0
1959

S’ha acabat anar a la platja i aparcar a primera línia de mar de franc. Almenys durant els mesos d’estiu. A partir de l’1 de juliol, aparcar a qualsevol carrer de Baix-a-Mar tindrà un preu per als no residents. L’Ajuntament ha decidit estendre la zona blava i la zona verda a tots els carrers entre la via fèrria i el passeig marítim durant la temporada turística, amb l’objectiu que dissuadeixi els turismes d’arribar al volant fins a primera línia de mar, i que estacionen un tros lluny.

412 places de zona blava
El regidor de Mobilitat, Joan Giribet, ha explicat que cada any la restricció d’aparcament al carrer serà entre el 15 de juny i el 15 de setembre, però que enguany no es començarà a aplicar fins a l’1 de juliol. En concret, al barri de Mar, les 723 places d’estacionament a la via pública passaran a ser, a l’estiu, 412 de zona blava i 311 de zona verda. La zona verda serà exclusiva per a empadronats al barri, propietaris d’habitatges i vehicles d’empresa l’usuari dels quals sigui resident al barri. Tots ells disposaran d’un adhesiu acreditatiu per al vehicle, de manera que no hi haurà parquímetres.

La diferència de la zona verda del barri de Mar (entre la rambla Lluís Companys i el Far) i el barri de Ribes Roges (entre la rambla Companys i el racó de Santa Llúcia) és que a la zona de Ribes Roges, els veïns hi podran aparcar gratuïtament, mentre que els que no en són tenen unes tarifes.

Quant a la zona blava, ho serà tota l’àrea de Sant Cristòfol (darrere l’Espai Far), els carrers del Gas, Conxita Soler i l’espai comprès entre la rambla Lluís Companys, la via fèrria, la rambla de la Pau i el passeig del Carme. Una zona on “hi ha el mercat, hi ha botigues, hi ha restaurants, i no volem perjudicar aquests negocis”, ha dit Giribet.

Aparcar davant l’AKI
Per compensar aquesta pèrdua de places d’estacionament a la via pública, que se suma a les de l’aparcament de la platja del Far, que ha deixat d’existir, l’Ajuntament va començar el 13 de març unes obres per fer un aparcament gratuït a l’esplanada de la ronda Europa de davant de l’AKI. Es tracta de 16.000 m2 de solar on es calcula que hi cabran fins a 700 vehicles. Aquest any el Consistori asfaltarà l’entrada a l’aparcament i col·locarà grava en 3.000 m2 (on hi cabran uns 110 vehicles), però estarà obert tot sencer.

Dos busos llançadora gratuïts
A més, a partir de principis de la temporada d’estiu, noliejarà dos busos llançadora que faran ininterrompudament viatges entre l’aparcament i primera línia de mar, aproximadament entre les 10 del matí i les 8 del vespre, segons ha dit Giribet. Dos busos gratuïts, un dels quals només anirà fins a la platja del Far i tornada, amb una freqüència de pas de 10-15 minuts, i un altre que farà parada a l’alçada de la rambla de la Pau i de Ribes Roges.

A més a més, les 92 places de l’aparcament de sorra de davant del parc de Ribes Roges i del bar Ceferino passaran a ser també de zona blava, i se sumaran a les 412 que hi haurà pels carrers del barri de Mar.

Platja del Far sense cotxes aparcats
D’altra banda, l’Ajuntament està eixamplant les voreres del pont d’accés a la platja del Far, que passarà d’1,20 a 2,80 metres d’amplada. Una platja que s’està renaturalitzant i que passarà a tenir una imatge completament diferent de la de fins ara, sempre –a l’estiu– plena de cotxes aparcats. Segons l’alcaldessa Neus Lloveras, entre totes les actuacions citades, la retirada de la tanca del moll, la millora del parc de Ribes Roges i l’obertura de la plaça del Port, “Vilanova, que històricament teníem oblidada la façana marítima, s’està obrint cap al mar”.

FER UN COMENTARI