Tots Sants per tancar la temporada dels Castellers, amb el 4 de 9 com a gran objectiu

0
1315
Brindis dels dirigents de les quatre colles participants

La temporada dels Castellers de Vilafranca ha estat bona. Molt bona. Però sense arribar al nivell estratosfèric de l’any passat. Queda un dia per rematar-ho, que serà la 30a diada de Tots Sants, on tindran entre els seus objectius descarregar d’una vegada el 4 de 9, repetir la torre de 8 i embutxacar-se un nou castell de deu. La idea de màxims seria, doncs, repetir l’actuació del Primer Diumenge de Festes a Tarragona, però descarregant el que allí hi va quedar carregat, i sumar-hi el pilar de 8.

4 de 9 sense folre
Els Castellers de Vilafranca obriran plaça segurament amb el 3 de 10 amb folre i manilles, que enguany han descarregat dos cops (l’Arboç i Sant Fèlix) i carregat dos més (Vilanova i Tarragona). La segona ronda seria per a la torre de 8 sense folre, que han completat dos cops (Sant Fèlix i Reus) i coronat un altre (Tarragona). En principi, aquests són els dos “valors segurs”, per bé que a aquest nivell no hi ha res segur. Però les possibilitats són altes.

El gran dubte és el 4 de 9. Amb el 4 de 10 amb folre i manilles descartat perquè la minva de castellers ha fet inviable assajar-lo amb condicions, tots els ulls estaran posats en una tercera ronda. No és segur que l’intentin, perquè fins aquesta setmana mateix li han introduït canvis de darrera hora, però seria una bona manera d’acabar l’any, amb l’únic gran castell que han intentat però no descarregat per ara. El van intentar al juliol al Pla de la Seu, el van carregar al setembre a Tarragona i per la Mercè en van fer un intent desmuntat. Acabaran la diada amb el pilar de 8 amb folre i manilles.

La diada serà l’1 de novembre al migdia a la plaça de la Vila de Vilafranca; els Xiquets de Tarragona hi volen fer 3 i 4 de 9, 4 de 8 amb agulla i pilar de 8; els Capgrossos de Mataró, la torre de 9, el 5 de 9 i el pilar de 8; i els Castellers de Sants, el 3, el 4 i la torre de 9, amb pilar de 6 o de 7 per acabar.

Abans de la diada hi haurà matinades, esmorzar popular a Cal Figarot, foto de colla davant del Palau Baltà, i en acabar, dinar de les quatre colles, concert de Miquel del Roig, ball de gralles i dj al local dels verds.

FER UN COMENTARI