El “Tourmalet” se’ls entravessa als Xicots

0
1207

Els Xicots de Vilafranca han tingut un cap de setmana per oblidar. Fins ara, la temporada havia anat rodona. Estrena del 9 de 7, màxima regularitat en els castells de vuit bàsics, estrena més aviat que mai de la torre de 8 amb folre, i la cirereta, el primer 4 de 9 amb folre descarregat de la història de la colla. Tot sense cap caiguda. Espectacular. Però ha arribat el seu cap de setmana més exigent, el seu particular “Tourmalet”, amb tres actuacions al màxim nivell en què hi volien portar castells de vuit bàsics a tot arreu i afegir-hi almenys una torre de 8 amb folre, si no dues. I s’han quedat lluny d’assolir-ho.

Dissabte a la tarda, Vivendes de la Colla Vella de Valls. Primera ronda, 3 de 8 carregat. Feia tres anys que aquest castell no els queia als vermells. 71 de consecutius descarregats. Però a Valls es va trencar la ratxa. De fet, el de la setmana anterior a Barcelona ja havia avisat, va ser molt treballat. El de la capital de l’Alt Camp, anava aparentment bé fins a carregar-se però ha començat a tremolar i de cop s’ha trencat per quarts. Amb tot han reconduït la diada amb el 4 de 8 i la torre de 7.

L’endemà, avui diumenge al migdia, a Salt, després de l’ensurt del 3 de 8 de dissabte, per primer cop hi volen portar la torre de 8 amb folre. Amb molts canvis per vacances, l’arrien a la primera i amb dosos pujant, la desmunten. Es refan amb el 4 de 8 i posteriorment tiren un 3 de 8 més nerviós que el de la vigília, que corre la mateixa sort: carregat, nervis, tremolors i es plega per quarts. Han acabat amb torre de 7.

I a la tarda a Sant Vicenç dels Horts, ja només han tingut temps de fer la torre de 7, abans que un xàfec obligués a suspendre l’actuació. Ara, caldrà veure si els Xicots són capaços de mantenir el seu programa de portar el 4 de 9 amb folre el 5 d’agost per Màrtirs, o bé fan un pas enrere amb la mirada posada en una festa major on es plantejaven repetir el 4 de 9 i sumar-hi el 3 de 9.

A Salt, els Marrecs de Salt han fet el 5 de 8 després d’un intent desmuntat, el seu primer 3 de 9 amb folre (després d’un intent desmuntat), la torre de 8 amb folre i el pilar de 6 carregat; els Castellers de Sabadell han fet tripleta de vuit i els Xerrics d’Olot, 3 i 4 de 7 i 4 de 7 amb agulla. A Sant Vicenç dels Horts, els Carallots han fet un intent de 3 de 7 amb agulla. I dissabte a Valls, la Vella va fer 3 de 4 de 9 amb folre, 5 de 8 i intent desmuntat de torre de 9 amb folre i manilles; els Xiquets de Tarragona van fer 3 i 4 de 8 i 5 de 7; i la Jove de Sitges, els 3 i 4 de 7 i 4 de 7 amb agulla.

FER UN COMENTARI