La capella de Sant Pelegrí acollirà, del 3 al 7 de juliol, el curs universitari “Els Juliols” que imparteix la Universitat de Barcelona en col·laboració amb el Vinseum, l’Ajuntament de Vilafranca i enguany també l’Escola d’Enoturisme. El curs, que aquest 2017 arriba a la seva desena edició, porta per títol “Terres de Vins” i està dedicat a la transformació que ha experimentat el món del vi en la darrera dècada.

Com han canviat els hàbits de consum, com ha evolucionat el disseny i el màrqueting, com s’ha eixamplat la gamma de productes, com ha influït l’enoturisme en l’activitat dels cellers i el paper que han jugat les noves generacions són algunes de les moltes qüestions que s’hi tractaran.

El curs, que combina classes teòriques, sessions de tast i visites als cellers del territori, comptarà amb professionals de renom com l’arqueòleg Antoni Martín, que parlarà de la primera gran expansió que va viure el vi en l’època dels romans; el publicista Albert Virgili, que aprofundirà en el packaging; el professor d’Història d’Art Pere Salabert, tota una eminència en el Déu grec Dionysos; l’escriptor Isaac Fernández, que explicarà com el periodisme ha donat a conèixer el món a través del vi, i el sommelier de Monvínic César Cánovas, que farà una introduirà al tast.

Els Juliols de la UB a Vilafranca compleix enguany 10 anys. Des de la seva primera edició, prop de 300 alumnes han pogut gaudir i aprendre d’una formació de qualitat sobre les cultures del vi.

Les inscripcions es poden fer a www.juliols.ub.edu

FER UN COMENTARI