Foto: Cavall de Cartró.

Les escoles bressol El Cargol, l’Espígol i Els Tres Pins, totes tres gestionades per Cavall de Cartró a Sant Pere de Ribes, han iniciat una prova pilot per combatre el malbaratament alimentari i promoure el consum responsable entre els infants. A través d’aquesta iniciativa, els centres dissenyaran els seus propis programes d’educació per contribuir a la reducció del malbaratament alimentari.

La primera fase d’aquesta prova pilot consisteix a pesar els aliments que es desaprofitin en els menús de cada escola bressol i així detectar quines són les parts comestibles dels aliments que han quedat en mal estat, han caducat o no s’han consumit un cop cuinades. Amb els resultats que se n’obtinguin es plantejarà el Pla de Prevenció del Malbaratament Alimentari (PPMA) amb les accions a seguir per tal de disminuir la quantitat d’aliments que no s’aprofiten, tant en la preparació com en el consum. Aquest pla preveu dur a terme una anàlisi exhaustiva dels procediments a definir, accions de prevenció i reducció adients.

La iniciativa s’emmarca en el Pla de Prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari de la Generalitat de Catalunya, que persegueix reduir-lo a la meitat de cara al 2030.

FER UN COMENTARI