Les martinenques Aina Córdoba Jansà, Alba Sivill Pla i Foix Guimerà Serrat van participar els passats 15 i 16 de setembre a la Final Nacional del Campionat Mundial de Robòtica, que aquest any es celebrava a Platja d’Aro. Totes tres són alumnes de de l’escola Jaume Balmes de Sant Martí Sarroca i han estat aprenent robòtica a partir d’una extraescolar a càrrec de Robotix Penedès i l’entrenament que Ton Guimerà, un dels pares de les concursants, ha impulsat aquest estiu.

La prova de la final del campionat consistia en idear i posteriorment construir un robot que pogués contribuir a combatre el malbaratament alimentari. Calia que el robot es pogués programar per identificar unes fruites, partint del color de cadascuna. Així, podria classificar-les segons la seva aplicació posterior: un supermercat, una planta de maduració, una planta de biogàs…

L’Alba, la Foix i l’Aina són les campiones del Campionar WRO local que es va dur a terme a Vilafranca el passat mes de juny, i per això han pogut participar a la final nacional.

 

FER UN COMENTARI