Tres penedesencs ocuparan càrrecs als departaments del nou Govern

0
1000
Oriol Duran és el nou secretari de comunicació del nou Govern.

El nou govern de la Generalitat de Catalunya ha començat a definir el seu organigrama i aquest passat dimarts ha nomenat a tres penedesencs per ocupar alguns dels carrecs que donaran suport al nou executiu de Pere Aragonés. El periodista de Sant Quinti de Mediona, Oriol Duran, és el nou secretari de comunicació del govern i mitjans de comunicació. Duran, nascut l’any 1978, és llicenciat en Periodisme i durant els últims dos anys ha ocupat el càrrec de director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica de l’Acció Exterior i anteriorment havia estat el cap de l’oficina de comunicació del Departament d’Exteriors.

Com a nou secretari d’Acció Exterior i de la Unió Europea s’ha nomenat el vilanoví Gerard Figueras que fins ara ocupava el càrrec de secretari general de l’Esport. Nascut l’any 1982, Figueras és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra i anteriorment va ser director del Consell Català de l’Esport.  En l’àmbit local ha ocupat el càrrec de regidor de promoció econòmica i projecció exterior a l’Ajuntament Vilanova i la Geltrú i, entre 2015 i 2016, va presidir el Consell Comarcal del Garraf.

El vilanoví Gerard Figueras en un acte a Tarragona, l’any 2018. Foto: ACN

A Medi Ambient, el gelidenc Antoni Ferran és el nou director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural. És llicenciat en Ciències Ambientals per la UAB i en Ciències Biològiques per la UB. A més té un màster en viticultura i enologia per la UPC i és especialista en planificació i gestió ambiental.  Ferran ha exercit com a docent a la Universitat de Vic en l’àmbit d’ordenació del territori, medi ambient, i planificació ambiental. Entre 2011 i 2015 també va ser regidor a l’Ajuntament de Gelida.

El gelidenc Antoni Ferran. Foto: Govern.

A banda d’aquests tres càrrecs, la cadira reservada pel conseller d’Interior al consell executiu és ocupada pel vilanoví Joan Ignasi Elena. L’exalcalde de Vilanova i la Geltrú entre els anys 2005 i 2011 va prendre possessió del càrrec el passat mes de maig.

FER UN COMENTARI