Tres propostes sobre la taula per substituir la Robert Bosch a Sant Marçal

0
659

La direcció de Bosch ha accedit a “flexibilitzat” el calendari de venda de la planta de Sant Marçal i seguirà negociant més enllà del 30 de setembre, la data fixada inicialment com a límit per tancar l’acord amb un nou inversor. Així ho ha explicat el comitè d’empresa al conjunt de la plantilla a través d’un comunicat intern. Empresa i treballadors s’han emplaçat ara a una reunió “no més enllà de dues setmanes” per poder analitzar propostes “fermes” i “el més avançades possibles” per part dels inversors interessats. Es tracta d’almenys tres propostes que han arribat als despatxos de Bosch, una que es va presentar tot just fa una setmana i dues altres opcions que “estan més avançades”.

La comissió de reindustrialització, amb Generalitat, treballadors i empresa, s’ha reunit aquest dimarts de forma extraordinària i ha comptat amb la presència dels més alts directius de la companyia, com el director general de Bosch, Frederic Boumaza, i el president de Bosch a Espanya, Javier González Parella.

I és que Bosch aturarà la seva activitat a la planta penedesenca el 30 de novembre i les negociacions per a una teòrica reindustrialització avancen a contrarellotge. Tot i que l’empresa havia condicionat una possible venda a tenir l’acord lligat abans del 30 de setembre, en la reunió s’ha acordat seguir parlant més enllà d’aquest dijous.

Segons el comunicat que ha enviat el comitè d’empresa al conjunt de treballadors, en les pròximes setmanes hi haurà tres inversors que presentaran amb més detall les seves ofertes, tant en termes econòmics com d’ocupació. En aquest sentit, els treballadors demanen a Bosch que “reconsideri” les seves pretensions econòmiques per facilitar l’acord.

Això a banda, fa poques setmanes els ajuntaments de l’Arboç, Castellet i la Gornal i Castellví van aprovar demanar a la Generalitat reprendre la redacció del Pla Director Urbanístic de Sant Marçal-Cal Vies, a instàncies de la pròpia Generalitat, perquè segons va informar el Departament d’Empresa als alcaldes, hi ha empreses interessades a ubicar-se on ara hi ha la Robert Bosch i que necessiten molts més metres quadrats de sòl. No els van voler informar, però, de quines empreses es tractaven.

FER UN COMENTARI