Els Tres Tombs de Vilanova tindran un recorregut més curt

0
1804

Canvis als Tres Tombs més antics i més tradicionals de Catalunya. L’acte central de la festa major d’hivern de Vilanova situa enguany el nou lloc de concentració de cavalleries, carros i carruatges més a prop del centre de la ciutat, a la rambla Pep Ventura (sector del Llimonet), i no com es venia fent fins ara a la seu de l’Associació dels Tres Tombs de Vilanova, a la masia d’en Frederic. Des d’allà la comitiva emprendrà el 17 de gener a les 11 del matí la desfilada cap a l’església passant per la plaça de les Casernes, per davant La Sala i baixant pel carrer de Josep A. Marquès. La benedicció està prevista per les 12 del migdia a la plaça de Sant Antoni, i a partir d’aquí començaran els tres Tombs, amb un recorregut més curt, que bàsicament evita pujar per Josep Coroleu fins a la torre d’Enveja, a la zona dels Jutjats. Així, el tram inicial dels Tres Tombs pel carrer de l’Aigua s’allargarà directament fins al carrer Menéndez Pelayo, on recuperarà el recorregut tradicional: després de passar per davant de la biblioteca Armand Cardona girarà per l’Av. Francesc Macià, baixarà per Josep Coroneu fins a l’antiga travessera urbana (Av. Cubelles) i tornarà fins davant l’església per la rambla Principal. Els tres tombs faran idèntic recorregut, per bé que en el segon i tercer els cavalls entraran per la rambla Principal pel costat esquerre i els carros, pel dret.

Actes des d’avui divendres
Els actes de la festivitat patronal de Sant Antoni comencen aquest divendres i hi haurà actes al llarg de deu dies, fins al 3 de febrer. Arrenca amb l’obra teatral E.V.A., de la cia. T de Teatre; dissabte hi haurà el Ball dels Tres Tombs i el correfoc de Sant Antoni; i diumenge es presentaran a la plaça de les Neus el Ball de Bastons de la Geltrú i la passada de balls i entremesos en honor al patró, es farà el trasllat de la bandera, el pregó a càrrec de Joan Terol Santana i el lliurament de bandera a la portadora d’enguany (Laia Martí Juncosa), entre altres.

Els Tres Tombs seran, com sempre, el dia 17, i encara quedaran actes a celebrar com el “cantar del arriero” (a càrrec de la cia. Zarzuela de Charo Picazo) el mateix dimecres; la dansada d’hivern el dia 20; la cercavila infantil, el 21; o el gran concert de Sant Antoni, el dia 28, entre altres.

La imatge dels Tres Tombs 2018 és obra de Domingo Álvarez, autor de la portada del programa d’actes, i de Lluís Amaré, que ha fet el cartell i el punt de llibre. Durant la presentació dels Tres Tombs, la regidora de Cultura Teresa Llorens va dir que els Tres Tombs “no s’han de perdre perquè estan lligats a la nostra identitat”, i l’alcaldessa Neus Lloveras, va recordar que “aquesta ciutat té els Tres Tombs amb més participació” i que la festa té “700 anys d’història”.

FER UN COMENTARI