Tretze cellers participaran a la 3a edició de l’espectacle “Vins Negres Penedès”

0
191
Aquest 2019 dos cellers més de la DO Penedès s'afegeixen a l'espectacle que organitza El Gat Blau. // FOTO: LA FURA

El restaurant El Gat Blau, amb la col·laboració de la Denominació d’Origen Penedès, ha presentat aquest matí la tercera edició de l’espectacle “Vins Negres Penedès”, que té per objectiu fomentar el coneixement i consum dels vins de qualitat del territori. La xef Olga Guasch, propietària d’El Gat Blau, explicava que al Penedès també hi ha negres de qualitat: “el nostre territori destaca sobretot pels seus blancs i escumosos; però hem de posar en valor els vins negres perquè també formen part de les cartes de grans restaurants. Aquest 2019 comptem amb dos cellers més que a l’edició passada, cosa que demostra que cada vegada més cellers del Penedès aposten pels vins negres de qualitat”. Així, aquest 2019 els cellers Sumarroca i Clot dels Oms se sumaran als 11 cellers que van participar al projecte el 2018.

L’espectacle es durà a terme el dissabte 9 de novembre a partir de les 19h del vespre al Claustre dels Trinitaris de Vilafranca, on s’instal·larà un escenari central envoltat de degustacions gastronòmiques i dels cellers i d’un espai chill out. Per Guasch, és important crear un ambient distès i relaxat: “els vins negres s’han d’assaborir i gaudir poc a poc; perquè volem que la seva degustació i el maridatge amb la gastronomia sigui una experiència completa i no només un showroom dels cellers i productes”.

Es podrà accedir al claustre adquirint un tiquet, que es pot comprar anticipadament al restaurant El Gat Blau (c./ Amàlia Solé, 120) o bé al claustre el mateix dia de l’esdeveniment. El tiquet inclourà un forfait per degustar tots els vins, que es podran maridar amb quatre degustacions. També hi haurà la possibilitat de comprar un tiquet de repetició per les degustacions gastronòmiques, que s’hauran elaborat a partir de propostes del restaurant impulsor.

L’espectacle tindrà com a plat fort les coreografies del Gimdans, que es centraran en el cicle de cultiu de la vinya. Sandra Ferré, coreògrafa del club, explicava que s’han elaborat quatre coreografies: “farem una coreografia inspirada en la verema, una altra inspirada en la selecció, una inspirada en la fermentació i una de final inspirada en el plaer que sentim al degustar un bon vi. Cada moment del cicle tindrà un estil de ball i un vestuari exclusiu, perquè ho hem creat amb moltes ganes i volem que el públic ho pugui gaudir”.

Els negres

Des de la finca Clot dels Oms hi participaran amb el merlot Clot de Sons, un vi que ha reposat 15 mesos en barrica i té molta persistència. Des de les bodegues Pinord aportaran un vi que ja elaborava l’avi dels actuals propietaris i que prové d’una vinya ecològica de cabernet sauvignon més de setanta anys, Pi del Nord; que ha estat modernitzat amb un afegit de fruita però manté l’elegància original.

El claustre dels Trinitaris acollirà 19 negres d’alta gamma provinents de 13 cellers. // FOTO: LA FURA

El celler Parató hi aportarà el Passió, que combina ull de llebre i cabernet i suposa el gran vi reserva de la casa. A Parés Baltà s’han decantat per la Marta, un 100% syrah ecològic, i el Miret, un monovarietal de garnatxa. Des d’Oriol Rossell aportaran també un syrah, el Rocaplana; i El Carro Gros, que combina syrah, merlot i cabernet. Des de la família Torres s’ha volgut apostar pel seu vi negre per excel·lència, el monovarietal de cabernet sauvignon Mas la Plana.

Als cellers Jean-Leon s’han decidit pel gran reserva de cabernet icònic, el primer vi que Jean-Leon va elaborar al Penedès i que es va degustar el 1981 a la investidura de Ronald Reagan amb l’anyada de 1975; enguany s’estrenarà l’anyada del 2013. Des d’Albet i Noya s’aportarà el Reserva Martí i el Milana, el vi d’èxits que aquest 2019 ja s’ha endut la medalla d’or als Premis Tastavins, i als Premis Vinari s’ha endut el Vinari d’Or al millor vi amb DO Penedès i el premi al millor vi de guarda de Catalunya.

Des de Sumarroca aportaran el Boria, que barreja syrah, merlot i cabernet i és de poca tirada.

FER UN COMENTARI