Triple estrena dels verds per Fires i solidesa de vuit dels Xicots

0
1468

La diada castellera de Fires de Maig a Vilafranca s’ha saldat aquest diumenge al migdia amb doblet de castells de nou dels Castellers de Vilafranca, que han estrenat fins a tres castells encara inèdits enguany, i amb uns Xicots molt sòlids en els castells de vuit, tot i que sense portar cap castell nou. La Jove, per la seva part, ha fet castells de sis i justets.

La diada a l’antiga de Fires ha durat poc més d’una hora, amb un ritme força àgil. Els verds han obert plaça amb un 3 de 8 amb agulla que mai havia portat a plaça tan d’hora i que han descarregat amb facilitat, encara que lent en l’ascens. Aquest castell compost requereix tenir un tres bregat i un pilar molt fi, i les dues condicions es donen, tot i ser a principis de temporada.

pde7web

En segona ronda, la segona estrena, el 4 de 9 amb folre, que tampoc ningú abans l’ha aixecat aquest 2017 i que és també el més matiner de la història dels vilafranquins. Treballat, amb alineació lleugera pensant en bastir-lo mesos a venir sense folre. A continuació, segon 3 de 9 amb folre del curs, després del de Sant Jordi, que ja presenta millores. I per acabar, la tercera estrena, el primer pilar de 7 amb folre de l’any, amb una execució exquisida, com és habitud. Posteriorment han aixecat set pilars de 4, amb dedicatòria a l’alpinista Ferran Latorre, que està en ple ascens a l’Everest.

3d8web

Els Xicots no han portat finalment a plaça la torre de 8 amb folre, que es reserven per d’aquí a quinze dies en la diada del Firal – Memorial Joan Sol. Això sí, han tornat a descarregar sense cap mena de contratemps ni passar angúnies tant el 3 de 8 com el 4 de 8, que ja van agafant el ritme de l’any passat. Com a tercer castell han desestimat la torre de 7 i han aixecat el segon 9 de 7 del seu historial (el primer, per Sant Jordi), amb una enxaneta i execució més ràpida. Contents, han acabat la diada amb vistós vano de 5 (amb sis pilars de 4 simultanis).

La Jove de Vilafranca ha començat amb un intent desmuntat de 3 de 6 amb agulla, que sí han assolit al segon intent. En tercera ronda han fet el 4 de 6 i en quarta ronda el 3 de 6. Els de blau cel, amb poques camises, han mostrat dificultats amb la canalla, que en el 4 de 6 no ha pujat per la rengle que pertocava i l’enxaneta no ha pogut creuar el castell. Han acabat amb dos pilars de 4.

FER UN COMENTARI