Comença el curs escolar a l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca i jo ja no seré amb vosaltres, ja no us serviré aquells entrepans de frankfurt que tant us agradaven, ja no us renyaré perquè poseu els peus a les cadires, ja no riuré amb vosaltres aquells acudits d’adolescents que tant ens frisaven.

Al llarg de més de tres dècades he estat amb vosaltres, m´heu convidat als vostres casaments i batejos, he assistit als actes de celebració del 75è aniversari de l´Eugeni com un dels membres més antics en actiu (l´anterior direcció del centre em va convidar en considerar-me un més de la que considerava casa meva); també he plorat quan la mort s´ha emportat algun dels nostres, tant professors com alumnes, i he compartit amb vosaltres tota l’etapa del menjador escolar amb més de 150 alumnes.

Tot això es va esvaïr quan l’actual direcció del centre em va comunicar telefònicament que no tenia adjudicació de la cantina feta en concurs públic per als propers anys. Segons la comissió tècnica proposada per la direcció després d’avaluar les diferents propostes i comptabilitzar els punts, la concessió quedava adjudicada a una empresa de neteja i jardineria, que començava a “caminar” en el sector de l’hostaleria amb la pròpia cantina. Emparant-se en una pretesa transparència converteixen un absurd en una legalitat.

Amb 62 anys en trobo sense feina i sense cap tipus de prestació ni de jubilació en ser autònoma. Fora del dany econòmic que això em representa, encara em dol més el dany moral per la manera tan freda de comunicar-m’ho; i, sobretot, per no poder acomiadar-me correctament dels alumnes i professors que durant tants anys han compartit aquest espai.

Aprofito, doncs, aquesta carta per donar les gràcies a tots els que aquests últims mesos m’han donat ànims, i a tots els que durant molts cursos heu passat per la “peixera”. De tot cor rebeu una forta abraçada.

Dolors Corominas Pelegrí
Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI