Trobada d’escaladors en el 30è aniversari de la primera via del coll de la Barraca

0
363
Fèlix Díaz-Prieto escalant la via Socis d’Infern al Coll de la Barraca (foto: Lluís Salcedo).

La secció d’escalada del Centre Excursionista del Penedès (CEP) organitza dissabte una trobada d’escaladors i escaladores amb motiu del trentè aniversari de l’obertura de les primeres vies al coll de la Barraca. Al llarg de tot el dissabte, els amants de l’escalada es donaran cita en aquesta paret mítica del Penedès ubicada al terme municipal de Font-rubí.

Al llarg de la jornada s’ha organitzat una activitat d’escalada de resistència multidisciplinària (escalada esportiva i tradicional), en les categories de cordada mixta, cordada femenina i cordada masculina. Cada participant –que prèviament s’haurà hagut d’inscriure– tindrà un llistat actualitzat de les vies existents i n’haurà de fer tantes com pugui fins a mitja tarda, en què es dirigiran a Cal Noi-Noi, local dels Xicots de Vilafranca, per fer l’acte de lliurament de premis i la projecció d’un vídeo commemoratiu i d’un documental. Acabaran la celebració amb un sopar al mateix local.

El coll de la barraca és una de les principals escoles d’escalada de la comarca. Ubicat a les Roques de Salomó, amb unes vistes excepcionals sobre el Penedès, hi predominen les regletes planes en placa vertical. També compta amb alguns desploms, forats i “xorreretes”. La roca hi és calcària i en tres dècades s’hi han obert 83 vies d’escalada esportiva i 21 de tradicional.

FER UN COMENTARI