Trobada una foto inèdita del pilar de 6 dels Nens de fa 50 anys

0
1352
Jaume Ventura, Osorio i Inglada mostrant la foto inèdita (foto: Anna Montoto).

La tasca de recerca que van iniciar els arbocencs Laureà Inglada i Jaume Ventura referida a tot el material gràfic de la seva colla des dels inicis, l’any 1958, fins a l’actualitat, ha donat uns fruits sorprenents i inesperats: la troballa d’una foto inèdita del pilar de 6 bastit pels Nens del Vendrell el 1967 a la plaça Vella. Es tracta d’una instantània d’autor desconegut que pertany a la col·lecció del matrimoni arbocenc Auví-Vila.

Inglada i Ventura juntament amb Pedro Osorio, casteller veterà dels Minyons de l’Arboç que s’ha incorporat a l’equip de treball recentment, han fet la consulta a l’historiador casteller i vendrellenc Pere Ferrando per conèixer la data exacta de la foto, que ha dit que podria ser de la Fira de Santa Teresa o bé de l’1 de novembre. Ferrando es decanta per l’intent de la Fira pel nombre d’espectadors que hi ha al balcó. També destaca la importància d’aquesta imatge inèdita pel seu valor documental: “És l’única foto coneguda avui dia en la qual es veu el casteller damunt de la pinya que ajuda a pujar l’enxaneta al pilar de sis”.

Altres joies trobades amb l’elaboració de la base de dades dels Minyons de l’Arboç són fotos de la primera actuació de la colla (el setembre de 1958 quan encara no tenien camises), pel·lícules de súper 8 i una foto datada i escrita d’un dels pocs pilars de cinc aixecat per sota que va fer la colla arbocenca en la seva primera etapa.

FER UN COMENTARI