El cava Turó d’en Mota 2005, del celler sadurninenc Recaredo, ha estat escollit com a millor escumós per la prestigiosa revista The Wine Advocate, que edita Robert Parker, un dels crítics més influents en el món del vi. La publicació li ha atorgat una puntuació de 95,5 punts.

El cava Turó d’en Mota és un vi de terrer en el sentit més ampli. És l’expressió d’un espai de terra molt calcària, amb un microclima mediterrani, monovarietal xarel·lo, sorgit d’una viticultura d’observació més que d’intervenció i amb una llarga i acurada criança d’un mínim de 120 mesos en contacte amb les mares.
El raïm per a l’elaboració d’aquest cava creix a una petita vinya de 0,97 hectàrees situada a l’extrem nord-occidental de Sant Sadurní, al Coster del Riu Bitlles a la falda nord d’un turó anomenat Turó d’en Mota, del qual pren el seu nom. Una de les singularitats d’aquesta vinya, plantada el 1940, és que és llaurada a cavall, un mètode tradicional que permet reduir les emissions de diòxid de carboni i aconsegueix una menor compactació del terra.

Turó d’en Mota 2005 és el resultat de l’aposta del celler pel terrer i fa honor a la seva filosofia: expressar les singularitats del paisatge a través del vi.

FER UN COMENTARI