ACN.- UGT FICA ha advertit el Govern que no signarà cap acord sobre la inversió de 15,3 MEUR anunciada a Idíada, a Santa Oliva, si la direcció del centre no accedeix a negociar les condicions laborals amb els treballadors. En un comunicat, el sindicat acusa la direcció d’actuar de forma “intransigent” amb la plantilla, fet que, asseguren, s’ha vist accentuat amb la presentació de dos ERTOs arran de la covid-19. Dos expedients que UGT posa en dubte perquè el balanç de la companyia a la fi del 2020 ha estat positiu. El sindicat ha traslladat la situació al Govern amb una carta al vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, i als consellers d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i de Treball, Chakir El Homrani.

UGT exigeix al Govern que intervingui en la relació de la direcció amb els treballadors. Si no, el sindicat avisa que no signarà cap acord ni pacte que contempli ajudes públiques a Idíada. “Seguirem el nostre criteri de no donar diners públics a aquelles empreses que no fomentin unes relacions laborals de qualitat ni practiquin una interlocució fluïda amb la representació de la plantilla”, afirma el sindicat, que demana una reunió amb els representants de la Generalitat per resoldre la situació.

Entre altres crítiques, UGT lamenta la situació viscuda amb l’ERTO l’any passat, que el sindicat ja va denunciar. Recorden que, “tot i plantejar una caiguda del 80% de la facturació i la cancel·lació de projectes, el balanç anual de la companyia ha estat positiu, amb 203 MEUR de facturació, un 15% menys que l’any anterior, i 15,3 MEUR concedits en subvencions”. Alhora, també recriminen a l’empresa que hagi rescindit el 10% dels contractes temporals de la plantilla.

Des del sindicat asseguren que la mala maror amb la direcció fa anys que dura, i acusen la companyia d’incomplir diversos compromisos laborals de forma reiterada. UGT recorda a la Generalitat que sempre ha considerat Idíada com una empresa estratègica per a l’automoció, motiu pel qual li demana que intercedeixi en el conflicte laboral denunciat pels treballadors.

La mateixa plantilla conclou el comunicat d’aquest dilluns apuntant que el Govern estaria treballant en una nova licitació d’Idíada per als propers 20 anys, i reclamen que resolgui la situació al centre abans d’obrir aquest concurs i que Applus+ s’hi torni a presentar. “Seria inacceptable que no es tingués en compte la política de relacions laborals duta a terme durant tots aquests anys per Applus+, exigint dins del plec de condicions que es presenti l’obligació de garantir que es tracta d’una empresa socialment responsable”, etziben els representants dels treballadors

FER UN COMENTARI