Un any ple d’actes per celebrar el 70è aniversari dels verds

0
784

Els Castellers de Vilafranca van presentar dimecres els principals actes de celebració del seu aniversari, que s’escau enguany. Un dels principals serà la diada castellera que tindrà lloc el dissabte 18 d’agost a la tarda a la plaça de la Vila, en què els acompanyaran les dues colles històriques que van actuar per Sant Fèlix en l’any del naixement de la colla (1948): Nens del Vendrell i Vella de Valls. En acabar es farà un sopar popular i un ball de gralles a la plaça de Santa Maria.

Els verds van fer la seva primera actuació un 14 de setembre a Sant Cugat, i en la data exacta de l’efemèride hi tornaran per descobrir una placa que la recordi, i aprofitaran per fer-hi un assaig amb camisa. La colla també té programat pel cap de setmana posterior al concurs de castells un gran concert a la rambla de Sant Francesc, amb un grup a concretar que sigui moda; abans, a la tarda, s’hi farà una festa infantil i exposició de trofeus de la colla. I la setmana abans de Tots Sants farà una trobada de tots els enxanetes i cassoletes de la colla.

Aquest cap de setmana també hi haurà dos actes inclosos en els actes d’aniversari: divendres, la presentació del llibre Els orígens del fet casteller. Del Ball de Valencians als Xiquets de Valls, d’Àlex Cervelló; i dissabte el Fòrum Ramonet, al Fòrum Berger Balaguer, amb tres ponències orientades a temes de salut i ciència relacionada amb els castells a càrrec de metges i catedràtics especialistes en activitat física i esport (vegeu-ne el detall a l’Agenda). D’altra banda, el president dels Castellers, Joan Badell, ha anunciat que enguany la colla s’incorporarà a la càtedra de la Universitat Rovira i Virgili per estudiar els orígens del fet casteller, per aportar-hi el seu coneixement sobre la història a Vilafranca.

Diumenge, a Barcelona
Pel que fa a l’actuació prevista per diumenge a la masia Cal Cassanyes, del fundador de la colla Oriol Rossell, s’ha posposat al 17 de juny per tal de poder anar a la manifestació de diumenge a Barcelona, on hi portaran castells de vuit.

Tots els actes aniran acompanyats del logo del 70è aniversari, que incorpora l’any fundacional i l’actual (vegeu-lo a la foto). De cara a Fires de Maig també es presentarà un cartell d’aniversari dissenyat per la pintora vilafranquina Marta Sardà, actualment resident a Holanda, i de l’obra se’n faran litografies que es posaran a la venda.

FER UN COMENTARI