La dissabte 19 d’octubre tindrà lloc pel centre de Vilafranca la cinquena edició del festival Big Draw; una acció col·lectiva, impulsada per l’Ajuntament i diversos col·lectius pictòrics de la vila, que de manera coordinada oferiran sis tallers de creativitat, il·lustració i dibuix oberts a tothom, grans i petits. Serà de 2/4 de 6 a 8 de la tarda, i la idea és que la gent vagi desfilant al seu aire d’un taller a l’altre. Se’n faran a les places de la Vila, de Santa Maria, del Campanar, Jaume I, davant del Palau Baltà i al claustre dels Trinitaris (en cas de pluja, tots es faran a l’Escorxador). Tots els tallers són d’accés lliure i gratuït.
L’IES Milà i Fontanals farà un taller en què, a partir de dibuixar-se la silueta de la mà, s’ofereix de pintar l’interior amb motius rituals africans; l’escola d’art Arsenal proposa un taller de color; Zig-Zag planteja fer un mural de racons de la vila a partir de cartrons de dimensions grans; i representants del Col·lectiu Gargot oferiran tres tallers: un de màscares sobre paper amb ús de materials quotidians (a càrrec de Muntsa González i Joan Gordi), un de dibuix de siluetes amb postures de benestar (a càrrec d’Eva Sans) i un tercer que permet intervenir i pintar de color blau en caixes de grans dimensions (a càrrec d’Anna Mongay).
Bona idea, nom patètic. La subalternalitzaciò cultural del català a l’idioma de Trump.
Serà això l’efecte de l’aculturació imposada per les “xarxes socials”?
No hi ha cap necessitat de posar-ne un nom en anglès.
Tinc molta experiència amb aquest procés de americanització perquè vinc de un païs suramericà on es aplica l’anglès a tot per un triste motiu: dit o escrit en anglès, la cosa suposadament rebre un altre status, un “valor superior, sona més elegant, important, sofisticat”. Automàticament es transforma en “millor”.
Gran Festival del Dibuix (o de l’Art) es molt més autèntic…