Un Big Draw que convida grans i petits a pintar, en sis tallers a Vilafranca

2
445

La dissabte 19 d’octubre tindrà lloc pel centre de Vilafranca la cinquena edició del festival Big Draw; una acció col·lectiva, impulsada per l’Ajuntament i diversos col·lectius pictòrics de la vila, que de manera coordinada oferiran sis tallers de creativitat, il·lustració i dibuix oberts a tothom, grans i petits. Serà de 2/4 de 6 a 8 de la tarda, i la idea és que la gent vagi desfilant al seu aire d’un taller a l’altre. Se’n faran a les places de la Vila, de Santa Maria, del Campanar, Jaume I, davant del Palau Baltà i al claustre dels Trinitaris (en cas de pluja, tots es faran a l’Escorxador). Tots els tallers són d’accés lliure i gratuït.

L’IES Milà i Fontanals farà un taller en què, a partir de dibuixar-se la silueta de la mà, s’ofereix de pintar l’interior amb motius rituals africans; l’escola d’art Arsenal proposa un taller de color; Zig-Zag planteja fer un mural de racons de la vila a partir de cartrons de dimensions grans; i representants del Col·lectiu Gargot oferiran tres tallers: un de màscares sobre paper amb ús de materials quotidians (a càrrec de Muntsa González i Joan Gordi), un de dibuix de siluetes amb postures de benestar (a càrrec d’Eva Sans) i un tercer que permet intervenir i pintar de color blau en caixes de grans dimensions (a càrrec d’Anna Mongay).

2 COMENTARIS

  1. Bona idea, nom patètic. La subalternalitzaciò cultural del català a l’idioma de Trump.
    Serà això l’efecte de l’aculturació imposada per les “xarxes socials”?
    No hi ha cap necessitat de posar-ne un nom en anglès.
    Tinc molta experiència amb aquest procés de americanització perquè vinc de un païs suramericà on es aplica l’anglès a tot per un triste motiu: dit o escrit en anglès, la cosa suposadament rebre un altre status, un “valor superior, sona més elegant, important, sofisticat”. Automàticament es transforma en “millor”.

FER UN COMENTARI